Захід не заспокоїться, поки "дуркуватий старий" не відправиться слідом за Яремою

Подзвонили запитати, що я думаю про відставку Каська. Якщо відверто, то, як на мене, це найкраще, що він міг зараз зробити для країни. З декількох причин

Кілька журналістів подзвонили запитати, що я думаю про відставку Каська. Якщо відверто, то, як на мене, це найкраще, що він міг зараз зробити для країни. З декількох причин.

1. Не слід сприймати це як боротьбу "темних" прокурорських сил, в особі Шокіна, з "воїном світла", в особі Каська. Віталій провалив свою ділянку роботи з міжнародного співробітництва та повернення активів у такий саме спосіб, як Столярчук задушив слідство, а Шокін - роботу всього відомства. За один тільки хронічний саботаж під назвою "виконання міжнародних правових доручень" і ганьбу країни в європейських судах з приводу зняття санкцій із втікачів-мегазлодіїв його слід було б давно викинути з тріском і перевірити всю його діяльність на предмет наявності в ній злого (корупційного) умислу.

2. У нинішніх умовах його відставка використовується країнами-донорами для чергової серйозної атаки на Шокіна, показуючи президенту, що Захід не заспокоїться, поки "дуркуватий старий" не відправиться слідом за Яремою. Тобто, користь для країни від відставки Каська подвійна.

3. Не люблю конспірології й не буду стверджувати, що вся ця історія є елегантною комбінацією (як і відставка Айвараса) колективного "Держдепу" для вирівнювання сильно перекошеного в останні місяці балансу сил у владі. Але й відкидати таку версію не стану, тим більше, що відбувається все напередодні звіту уряду. І якщо все так, то цілком можливо, що це, слідом за застереженням МВФ, натяк президенту і його політсилі, що вести себе слід розсудливо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі