У Штатах не розуміють, як можна використовувати старі схеми Януковича

По кожному з найбільш корупційних фігур серед топ верхівки української політики були проведені консультації, і за їх підсумками були адресовані месиджі особисто Порошенку

Мої джерела у Конгресі США стверджують, що по кожному з найбільш корупційних фігур серед топ верхівки української політики були проведені консультації, і за їх підсумками були адресовані месиджі особисто Порошенку та його Адміністрації. Зворотна реакція виявилася вельми "невиразною" і звелася до запевнень, що боротьба з корупцією в Україні проводиться на всіх рівнях, але західним союзникам потрібно ще "трохи почекати". За словами співрозмовників, "it takes time".

Природно, що у Штатах не розуміють, як можна використовувати старі схеми Януковича і зберігати посади представникам колишнього режиму, коли за останні два роки в Україні сталося так багато драматичних подій, після яких, на думку американців, "від старої системи не повинно залишитися й сліду". Але сліди є, причому дуже глибокі й укорінені на всіх рівнях вертикалі, включаючи високі кабінети чинної влади.

Головне, чого не можуть збагнути на Заході, це повна відсутність моралі, особливо після стількох жертв на Майдані

Головне, чого не можуть збагнути на Заході, це повна відсутність моралі у представників корупційних картелів, особливо після стількох жертв на Майдані, а потім - війни на Донбасі. В Адміністрації Обами своє слово вже сказали. Позицію Білого Дому можна прослухати / переглянути на Ютубі, під час виступу в Раді Віце президента США Джо Байдена. Вважаю, це був фінальний акорд чинної Адміністрації США своїм українським візаві. Далі - слово за наступним 45-му Президентом, якого оберуть вже цього року.

Благо, на відміну від України, гілки влади Сполучених Штатів дійсно розділені між законодавчою, виконавчою й судовою. Тому, на українську корупцію цілком можна і навіть потрібно чинити тиск через Конгрес. При цьому, всіх "героїв", що особливо відзначилися, мають знати в обличчя. Впізнаваність, у тому числі на міжнародній арені, буде дуже корисною для подальших серйозніших розслідувань, ніж на сайті УП або в "некорумпованій" генпрокуратурі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі