Слова Обами про Україну були обмовкою

Недолік послання полягає в тому, що ніхто так і не зрозумів, які плани в адміністрації Обами на наступні 10 місяців, поки вони залишатимуться біля керма

13 січня 2016 р Президент США востаннє виступив із посланням у Конгресі. Своїми спостереженнями з Gazeta.ua поділився політолог, директор Center for Eastern European Perspectives, Микола Воробйов.

- Це традиційне щорічне послання Президента Конгресу. З приводу неприємних для нас слів "Україна - клієнт Росії", я думаю, що це була просто обмовка. Всі можуть припускатися помилок. Тема України в США зараз не входить навіть до топ-10 порядку денного Білого Дому, хоча ще навесні минулого року вона була на 3 - 4 місці. Росія та війна в Сирії згадуються мимохідь, і вже в їх контексті - Україна.

Обама так і не сказав, хто і як буде вирішувати проблеми, що існують на сьогоднішній день


Міністр оборони Ештон Картер назвав Росію загрозою номер один для США. Тим не менш, головними темами залишаються економічна експансія Китаю та загроза з боку Ісламської Держави. Президент запевнив конгресменів у тому, що армія та економіка США залишаються найсильнішими у світі, що ВВП зростає. Однак це і так всім відомо. Недолік послання полягає в тому, що ніхто так і не зрозумів, які плани в адміністрації Обами на наступні 10 місяців, поки вони залишатимуться біля керма.

Виступ критикують за те, що Обама так і не сказав, хто і як буде вирішувати проблеми, що існують на сьогоднішній день. Наприклад, всі говорять про те, що Ісламська Держава наступає, але ніхто не знає, що потрібно робити для того, щоб зупинити терористів. Фактично, нам дають зрозуміти: "Є загроза, але ми не знаємо, як протистояти їй". Саме на цьому Обаму ловлять республіканці.



Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі