"Маразм крепчал", або чому указ Путіна про скасування ЗВТ - фікція

Давайте не змішувати поняття. Якби у нас діяла якась двохстороння угода, з неї рашистан міг би виходити, а так - це лише підтвердження, що Угода про ЗВТ СНД є цілковитою фікцією.

"Маразм крепчал и танки наши быстры!" - інакшу характеристику "правової" позиції Путіленду стосовно припинення дії Угоди "про Зону вільної торгівлі між Україною та РФ" важко придумати. Найперше тому, що такої ЗВТ насправді не існує. А існує зона в рамках СНД, яка не передбачає якихось окремих внутрішніх угод між Україною та РФією. Там у додатках є виключення окремих позицій у двохсторонній торгівлі, але окремого договору, з якого раша могла б вийти, нема. То з чого ж путлєр виводить свою Московію?

Що він міг би зробити юридично, якби в цьому державному утворенні діяло право? Міг вивести РФ з договору, "направивши депозитарію письмове повідомлення про свій намір не пізніше ніж за 12 місяців до виходу і врегулювавши фінансові та інші зобов'язання, що виникли за час дії цього Договору". Міг добитися від залежних від нього партнерів спільного рішення про їх вихід із цього багатостороннього договору - коли б там залишилося менше трьох держав, ЗВТ припинило б існування. Надалі вибудовували б якісь відносини між Митним Союзом і окремими країнами СНД (крім України). Ну власне і все... Бо жодної процедури примусового виключення країни з Угоди (навіть за рішенням всіх країн разом узятих, не то що якогось одного члена) не передбачено. А дії за принципом "цьому дам і цьому дам, а цьому не дам" ні міжнародне право, ні статті цієї Угоди не передбачають.

Кабмін і бізнес остаточно позбуваються ілюзій, що ще якось з Рашею можна співпрацювати

Тому давайте не змішувати поняття. Якби у нас діяла якась двохстороння угода, з неї рашистан міг би виходити, а так - це лише підтвердження, що Угода про ЗВТ СНД є цілковитою фікцією. Тому це навіть добре, що Путлєр пішов на такий неправовий крок - наш Кабмін і бізнес остаточно позбуваються ілюзій, що ще якось з Рашею можна співпрацювати. Крім того збитки від фактичного блокування ЗВТ РФією Україна вже давно несе, а тепер це вже економічно вдарить і по Раші. А ще ми зможемо зараз погратися в міжнародних судах, хоча перспективи тут слабенькі, але нерви паршивцям попсувати можемо.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі