Клімкін має вибачитися перед українцями за рукостискання з Чуркіним

Всі чудово знають, що Чуркін та делегація РФ в ООН нерукопотисні, ну хіба що вже у дуже крайньому випадку, коли без цього не можна, але як правило, навіть високопоставлені дипломати намагаються не "світитися" перед колегами та телекамерами з несусвітніми брехунами, представниками авторитарних держав і інше.

Довгий час на практиці вивчав тонкощі дипломатії і непогано знайомий з протоколом. Якщо в двох словах, у роботі дипломатів кожен жест, деталі одягу, тон, міміка і окремі висловлювання мають величезне значення. Для досягнення успіху в "дипломатичних війнах" необхідно бути дійсно асом, оскільки часто в кулуарах і закритих кабінетах вирішується не менше, ніж на полі бойових дій.

Якщо держави перебувають у стані війни, як правило, ворогуючі сторони розсаджують в різні кінці столу щоб уникнути додаткової ескалації, особливо під час напружених переговорів, на яких вирішуються долі держав разом з мільйонами їх жителів.

У п'ятницю відбулося чергове засідання Радбезу ООН за участю України і РФ. За даними ЗМІ, після засідання глава українського МЗС Павло Клімкін і представник РФ в ООН Віталій Чуркін потиснули один одному руки.

Всі чудово знають, що Чуркін та делегація РФ в ООН нерукопотисні

І все це після виступу "кремлівського клоуна" про "збройний переворот", "каральну операцію", "громадянську війну" та інших нісенітниць з приводу подій в Україні. Маячня!

Всі чудово знають, що Чуркін та делегація РФ в ООН нерукопотисні, ну хіба що вже у дуже крайньому випадку, коли без цього не можна, але як правило, навіть високопоставлені дипломати намагаються не "світитися" перед колегами та телекамерами з несусвітніми брехунами, представниками авторитарних держав і інше.

В крайньому випадку, завжди можна відвернутися, "не побачити", вийти за потребою і знайти тисячі інших причин, щоб не перетинатися зі своїми візаві в кулуарах.

На цей раз Клімкін здійснив дипломатичний прокол, подавши руку Чуркіну, коли цього можна було уникнути і просто "не помітити" рупор російської ахінеї в США, але він цього не зробив.

У своїй п'ятничній промові Чуркін ще раз нагадав про вимоги України виконати свою частину "мінських домовленостей". Але в цей же час, Кремль і пальцем не поворухнув, щоб виконати свої зобов'язання в рамках "Мінська-2". А саме, вивести все озброєння і війська з Донбасу, надати доступ українській стороні до держкордону, організувати проведення виборів на окупованій території за українськими законами, за участю міжнародних спостережних місій.

Тому у Клімкіна, навіть з точки дипломатичного протоколу, не було приводу тиснути руку знахабнілому в край Чуркіну. Тепер, як мінімум, Міністр повинен вибачитися перед українським народом і міжнародною коаліцією, яка дожимає Кремль економічно і політично.

Українським дипломатам вже давно пора засвоїти, що вони є обличчям держави, проти якої вчинили акт зовнішньої агресії. Тому, вести себе потрібно належно, Інакше, ані українські громадяни, ані міжнародна спільнота просто перестануть всерйоз сприймати офіційний Київ. Думайте!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі