Чи блефує Путін

Спочатку здавалося, що призначена операція в Сирії тільки і виключно для внутрішнього споживання, бо навішати локшини Заходу про те, що Росія може невеликою кількістю літаків із застарілим озброєнням переломити хід війни з ІГІЛ, було рішуче неможливо. Але тут стався теракт у Франції ...

Зізнаюся, я недооцінив Путіна. Воно, начебто, і не дивно. Його політика, особливо в останні роки, грубі прорахунки в оцінці наслідків своїх дій відверто вказували на нездатність критично оцінювати події і місцями викликали сумніви в адекватності взагалі.

Вперше він здивував мене тільки початком операції в Сирії. Хід, який відволікав увагу від провалу його новоросійського проекту, реально дозволяв переключити увагу населення і вийти з протистояння на Донбасі з мінімальними іміджевими втратами. Але спочатку здавалося, що призначена операція в Сирії тільки і виключно для внутрішнього споживання, бо навішати локшини Заходу про те, що Росія може невеликою кількістю літаків із застарілим озброєнням переломити хід війни з ІГІЛ, було рішуче неможливо. Але тут стався теракт у Франції ...

Не буду фантазувати, чи мали чекісти якесь відношення до теракту (а якщо так, то пряме або непряме), або просто вміло скористалися моментом, але зараз Вова відверто штовхає Заходу версію, що він єдиний має у своєму розпорядженні серйозної агентурною мережею в ІГ через колишніх саддамівських генералів і офіцерів, очолюють армію Халіфату. Тобто, запобігти великим терактам чи тактичним успіхам армії ІГІЛ без нього нереально. А це цілком може змінити думку керівництва провідних країн ЄС на користь співпраці з ним. З Олландом це вже трапилося.

Звичайно, дуже велика ймовірність, що плішавий блефує. І, враховуючи його багато разів проявлену брехливість, ставитися до кооперації з ним будуть вельми і вельми критично. Але якщо з'ясується, що у нього і справді є серйозна агентура в ІГ, наша ситуація з західною підтримкою (політичної) може погіршитися.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі