Як Путін зліпив із себе переможця

Підсумки саміту лежать у площині поразки Росії та України, а в кінцевому підсумку - і всього світового співтовариства. Погоджуючись на перемовини з головою найнебезпечнішої терористичної організації - ФСБ - західні політики розписалися у власній неспроможності.

Головним завданням Путіна на саміті G20 в Туреччині було повернутися додому "зі щитом": умастити Захід будь-якими способами, пом'якшивши колишню хамську риторику і пред'явити не свиноподібну "пятачину", а - цілком собі договороздатну цивілізовану мордочку. Він догоджав Обамі і Кемерону як халдей-вербувальник, готовий прислужитися ще вчора ненависному Заход будь-якими компромісами. Він навіть готовий був зняти штани, за умови, що його не відшмагають публічно. І домігся свого. З ним поговорили. Сказали, що з Україною вийшло "недобре", і що треба б закінчувати всю цю ДНРівську самодіяльність. Путін охоче погодився, і навіть промекав щодо реструктуризації боргу України. А ще подав вишукано приготовлену "антитерористичну страву". Панове попоїли, умилилися і відкланялися, навіть не відригнувши від огиди: страва виявилася солодким, і рясно политою олією зговірливості ...

На сьогоднішній політичній авансцені немає особистостей, що володіють рішучістю Рейгана або хваткою Черчілля, а зі слизьким чекістом потрібна твердість

Підсумки саміту лежать у площині поразки Росії та України, а в кінцевому підсумку - і всього світового співтовариства. Погоджуючись на перемовини з головою найнебезпечнішої терористичної організації - ФСБ - західні політики розписалися у власній неспроможності. Зрозуміло, що путінське політичне лобі, дюжину разів куплене і перекуплене - всі ці Шредери, Саркозі, Ле Пени да Берлусконі - непогано попрацювали на місцях, створивши необхідний флер "рятівника" в особі російського "рішучого лідера". Обама - "кульгава качка", йому хочеться піти зі сцени, не втративши образу "нобелівського лауреата світу", а Кемерон - аж ніяк не Тетчер. На сьогоднішній політичній авансцені немає особистостей, що володіють рішучістю Рейгана або хваткою Черчілля, а зі слизьким чекістом потрібна твердість. Вони ані холодні, ані гарячі. Вони - той самий "теплий пластилін", з якого спец-вербувальник може зліпити все, що завгодно. І він зліпив власну фігуру переможця.

У Путіна був цейтнот - тепер є впевненість, що ситуація майже "відкручена назад". Відтепер він - не вигнанець, і кремлівські подільники можуть розслабитися, більш не сумніваючись у здібностях свого шефа. Путін використав шанс на порятунок, і за фактом отримав карт-бланш з кількома умовами: "врегулюй відносини з Україною, Крим поки що - твій за замовчуванням, а в боротьбі з терором ти - союзник". Відтепер він зможе творити в Росії все, що завгодно. І це, безумовно, не може не викликати стурбованості. Ще пара поступок Україні - і з нього цілком можуть зняти санкції, віддавши на відкуп Росію - як особисту вотчину, в якій можна творити все, що завгодно: грабувати, вбивати, влаштовувати "бєзпрєдєл", переслідувати і садити. До того часу, звичайно, поки "плебс терпить" і телевізор репетує на повну. А коли грабувати стане нічого - проект "Росія" можна буде з легкістю закрити.

Перед кожним з нас замаячили роки безпросвітного Мордора - а все тому, що плювати Захід хотів на громадян Росії. І це, напевно, справедливо: чому вони повинні турбуватися про тих, кому все одно, "що ж буде з батьківщиною і з нами"?

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі