Влада повинна відчувати небезпеку дострокових виборів і нового Майдану

Незабаром рік, як на президентських виборах переміг носій гасла "Жити по-новому". Як же лицемірно й глузливо звучить воно сьогодні. Жити по-новому не став – та вочевидь і не збирався - не лише Порошенко.

Він, прем'єр Яценюк, уряд в цілому та парламентська коаліція – всі разом вони відповідальні за обман Майдану, його невиконані вимоги та нерозслідувані вбивства, за процвітання корупції, тисячі невиправданих смертей на фронті. "Жити по-старому" - ось їхнє справжнє гасло. Можливо, ця влада і не така бандитська, як за Януковича – але від того не менш злочинна. Бо обкрадає країну, зневажає людей і живе в своє задоволення в часи великої біди та скрути для мільйонів, в умовах зовнішньої агресії.

Ми сподівалися на ті президентські вибори як на справді початок великого і вистражданого оновлення влади, перебудови державного механізму, на зовсім інше життя. Даремно. Не варто більше обманювати себе – Порошенко, Яценюк та інші нічого корисного для держави та людей не зроблять. Вони не проведуть ніяких реформ. І далі гребтимуть під себе, будуватимуть царські маєтки, кришуватимуть свій бізнес, крастимуть в нас гроші на державних тендерах, покриватимуть злочинців у міліцейських погонах і саботуватимуть шлях до Європи. І при всьому цьому галасуватимуть про човен, який не потрібно розгойдувати – бо ж війна.

Війна їм однозначно вигідна. На неї можна спробувати списати відсутність реформ. На ній можна також заробити. Нею можна спекулювати задля недопущення масових протестів – яких вони дуже бояться, бо суспільству є за що їх карати.

Уже тепер зрозуміло, що вони будь за що, руками, ногами і зубами триматимуться за владу. Не даватимуть зрости альтернативі. Намагатимуться не допустити виборчого законодавства, яке б унеможливило прямий чи опосередкований підкуп виборців чи дало би людям визначати місце того чи іншого кандидата у виборчих списках. Застосовуватимуть різні шахрайські трюки, як от з "новими обличчями" на останніх парламентських виборах.

Навряд чи вже станеться щось таке, що добровільно змусить їх змінитися . Всі випробувальні терміни минули.

У суспільства є два варіанти: потужні протести як останній засіб вплинути на любителів жити по-старому або дострокові вибори - президентські та парламентські. Не треба цього боятися. Президент, уряд та Верховна Рада засвідчили свою неспроможність у побудові нової країни. Більше того – вони планомірно і щоденно завдають Україні великої шкоди. Що довше вони будуть при владі, то більшою ставатиме небезпека повторення 2010 року.

Відповідно, то краще для Кремля та його п'ятої колони.

Дамоклів меч дострокового вигнання з посад повинен бути реальним і видимим для них. Суспільство має бути готовим висловитися з цього приводу на вулицях. Це не розгойдування човна – його шалено гойдають якраз мешканці будівель на Банковій та Грушевського. Десь своїми злочинними або некомпетентними діями, десь бездіяльністю. Майдан дав їм шанс – Майдан має право вимагати від них піти геть. Інакше човен потоне ще до завершення повноважень нинішніх президента та парламенту.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі