Gazeta-UA
20.05.2015

Війна - зручний спосіб зливу грошей. Європа це чудово бачить

Війна - для українських чиновників зручний спосіб зливу грошей за кордон. Європа це чудово бачить, тому і не поступається Україні з боргами.

Некомпетентність та непорядність військового керівництва держави крім усього іншого призводить і до величезного марнотратства. В той час, коли вітчизняні військові фахівці навчають за кордоном, ті ж навчені за кордоном інструктора приїздять до України і за баснословні гроші викладають те саме нашим військовим. Саме таку картину ми бачимо з підготовкою Нацгвардії на Яворівському полігоні. Мільйони доларів витрачається на війну у вигляді утримання військ в полі, мільйони доларів платяться за кордон за підготовку українських військових в той час, коли за кордоном є відомі інструктора з українським корінням, перед якими ще на початку війни закривалися двері в українських владних та штабних кабінетах коли в них стукали з пропозиціями.

Артем Морока

"Зовнішні кредитори України відмовляються вести переговори про реструктуризацію наших боргів. Звісно, що відмовляються. Я б також відмовився не дуже надійному знайомому (а ми для них саме такі) відстроковувати борг в, наприклад, хоч 1 тисячу гривень коли бачу, що він в день прожирає та марно витрачає по 100 тис.грн. Тому картинка зрозуміла. Але коли всі ці закордонні очі бачуть, що лише на підготовці військових в величезних масштабах змивається бабло в закордону діру, замість $150 платимо $26 000, то про що говорити? Звісно, що єврофонди та інші країни дивляться на Україну і думають, що якщо ми можемо дозволити собі такий шик, в 170 разів (!!) більше пепеплачувати за геть елементарну підготовку, не підпускаючи наших фахівців, яких більше цінують за кордоном ніж у нас (бо наші відкати не дають), то вибачте, яке може бути списання та відстрочка боргів коли ми бабло тонами в закордонному унітазі змиваємо?" - наголосив у фейсбуці прихильник ПВК (приватних військових компаній) Артем Морока.

До речі. Українські інструктора, які не менш кращі за американських і самі мають закордоний досвід, вже давно на полігонах в Україні проводять військові курси. Саме в ці дні відомо про курси з глибинної розвідки, з реальною розвідкою, нічними маршами, виброскою десанту і багато іншого. Але військове керівництво нашої країни цим зовсім не цікавиться. Мабудь, тому що це в рази менше коштує та не дають відкатів.

За матеріалами WordPress

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі