Володимир Волков
Український громадський та політичний діяч, Голова державного комітету рибного господарства України. Активний учасник подій на Євромайдані та один з ініціаторів відновлення Національної гвардії України та Української військової організації.
20.05.2015

Київська Січ

Шановні друзі, настав час відродити Київську Січ. Місця, державного утворення і соціальної організації, яке матиме яскраво виражений демократичний характер. Місця, яке зможе створити сам народ, реалізувавши свої патріотичні почуття й втіливши свій волелюбний характер та відданість Батьківщині.
Матінкою Київської Січі є Запорізька Січ, створена ще у 16 столітті Дмитром Вишневецьким на острові Мала Хортиця. Зібравши розрізнені козацькі угруповання і збудувавши на острові фортецю, Вишневецький створив місце захисту кордону від татар та інших ворогів. З часом Запорозька Січ продовжувала розвиватися й міцнішати. Кожний бажаючий оселявся на острові-фортеці й приєднувався до козацького братства, незалежно від свого соціального стану. Адже в правильній системі цінностей глибока духовність протиставляється корисливому індивідуалізму, а матеріальні інтереси відходять на другий план.
Запорізька Січ була демократичною республікою, де існувала рівність між усіма козаками. Вищим органом влади була козацька рада, яка здійснювала контроль за діяльністю виборчої системи органів управління. До складу цієї системи входили виборний гетьман (кошовий отаман), військова старшина, а саме: обозний (керував артилерією), писар (очолював військову канцелярію), суддя (чинив суд), осавули (порученці гетьмана). На підставі звичаїв і традицій чітко регламентувалися права й обов'язки кожного. Норми козацького права стверджували ті суспільні відносини, що склалися серед козацтва. Вони закріплювали військово-адміністративну організацію Запорозької Січі та установлювали правила військових дій. Це дозволяло тримати народ у єдності та тісних взаємозв'язках між собою.
З самого початку головним завданням Запорізької Січі був захист рідної землі та порятунку української нації від будь-яких загарбників країни. Саме в Запорозькій Січі було створено Запорозьке Військо, що стало організаційною формою збройних сил України. Протягом 2-х десятиліть Запорозька Січ, фактично, діяла як суверенна держава, самостійно вступала у війну та вибудовувала власні зовнішні відносини. Саме козаки були основою українського національного визвольного руху протягом двох сотень років. Січ стала для українського народу могутньою підпорою в боротьбі проти феодально-кріпосницького та національного гніту і проти турецько-татарської агресії.
Наша, нова, Київська Січ зможе зорганізувати всі верстви населення, незалежно від соціального чи матеріального стану, в одну єдину національну силу, яка зможе протистояти загарбникам та ворогам держави. Усвідомлення українцями потреби держави у структурованому осередку апріорі "кричить" про створення Київської Січі. Святкове відкриття Київської Січі відбудеться 31 травня на свято Трійці в День Києва. Де будуть здійснені обряди та традиції згідно українських звичаїв. Настав час закласти початок відновленню добре забутих, але інтерпретованих до сучасності, ефективних методів боротьби за свої права і свою країну.
Козацтво – велика військова й політична сила, яка зможе відстояти й захистити Україну.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі