Переповнені автобуси маршруту №55 не мають альтернативи

Пасажири, що користуються послугами громадського транспорту – зокрема рейсовим автобусом №55, який курсує від Ленінградської площі до станції метро "Палац спорту" – просять повернути маршрут автобуса 55к, який курсував від Ленінградської площі до станції метро "Арсенальна".

Таке звернення отримала від киян.


До мене вже зверталися кияни зі скаргою на роботу автобусів маршруту №55, де просили збільшити кількість рухомого складу на цьому маршруті у зв'язку з відсутністю інших видів транспорту як альтернативи згаданому маршруту. Щоправда КП "Київпастранс" навіть не спромігся надати конкретної відповіді на моє звернення з цього питання.

Як повідомлялося, у зв'язку із відміною руху маршрутних таксі № 527 та 553, пасажири не мають іншого прямого шляху від Ленінградської площі до Печерська (без пересадок), щоб добратися до місця роботи, крім громадського транспорту - автобусу № 55. Більше того, раніше крім автобусу №55 на маршруті курсував автобус №55к, кінцева зупинка якого була біля станції метро "Арсенальна", проте його відмінили. Пасажири обурені тим, що у зв'язку з відміною маршруту автобуса №55к, автобус №55, який тепер має кінцеву зупинку набагато далі (аж біля станції метро "Палац спорту"), не дотримується оприлюдненого КП "Київпастрас" графіку руху та переповнений пасажирами настільки, що люди на інших зупинках не мають змоги в нього втиснутися.

Тому кияни запропонували повернути на маршрут автобус №55к, який курсуватиме лише до станції метро "Арсенальна", як це і було раніше. Це, на їх погляд, дасть змогу пасажирам, які підсаджуються на станціях в районі Печерська, вільно увійти в автобус та зменшить інтервал руху автобусів на маршруті. З відповідною ініціативою я повторно й звертаюся до КП "Київпастрас" та голови КМДА.

Нагадаю, я звернулася до КП "Київпастранс" з проханням надати інформацію щодо того, яка кількість автобусів №55 курсує згаданим маршрутом протягом дня; який інтервал руху встановлений для автобусів цього маршруту; пояснити причину недотримання графіку руху; які причини відміни руху маршрутних таксі № 527 та 553, що були альтернативою автобусу №55; а також, розглянути можливість поповнити зазначений маршрут додатковими автобусами.

Крім того, зверталася до мера Києва В. Кличка із проханням надати інформацію щодо кількості громадського транспорту, якого не вистачає Києву для налагодження повноцінної роботи і дотримання графіків руху. А також, яку кількість рухомого складу планується закупити Києвом у 2015 році.

Маршрут автобуса №55: пл. ЛЕНІНГРАДСЬКА - пр. Возз'єднання (з/д зуп. Київська Русанівка) - міст Патона - бульв. Дружби народів - пл. Героїв ВВВ - вул. Старонаводницька - вул. Кутузова - вул. Московська - вул. Суворова - пл. Слави - вул. Івана Мазепи - пл. Арсенальна (ст.. м. "Арсенальна") - вул. Михайла Грушевського - пер. Кріпосний - вул. Інститутська - узвіз Кловський - вул. Мечникова (станція метро "Кловська") - вул. Басейна - вул. Еспланадна (станція метро "ПАЛАЦ СПОРТУ").

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі