Олександр Аронець
Політичний експерт. Депутат Київської обласної ради. https://www.facebook.com/oleksandr.aronets
07.05.2015
3

Депутати покривають корупцію в чинному уряді!

На сьогоднішньому засіданні робочої групи із розслідування багатоміль'ярдної корупції в уряді Яценюка відбувся тотальний саботаж з боку народних депутатів-членів коаліції, а фактично покривання корупції в чинному уряді. Окрім того відбувся переворот, депутати від коаліції переобрали керівника робочої групи.
Причиною тому стало намагання голови робочої групи Олега Осуховського донести до громадськості факти корупції з боку теперішнього керівництва аграрної галузі - міністра від "Самопомочі" Олексія Павленка. Як тільки Осуховський почав зачитувати схеми з цифрами, які свідчать про корупцію, члени коаліції вийшли з зали.

Нові факти корупції співпали з періодом, відколи Міністерство аграрної політики та продовольства очолив Олексій Павленко - бізнес-партнер нардепа від "Самопомочі" Івана Мірошниченка, колишнього радника М.Присяжнюка - аграрного міністра в уряді Азарова. Одночасно, до керівництва ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація" були залучені менеджери приватних аграрних компаній, пов'язані спільними бізнес-інтересами з нардепом І.Мірошниченком.

Зокрема Олег Осуховський озвучив такі факти:

. Державна продовольчо-зернова корпорація України
- збитки 162,3 млн. грн. внаслідок зайвої сплати страхових платежів ПрАТ "СК "Гарант Престиж";
- безвідсоткове кредитування компанії "Гранум Інвест" у сумі 521,9 млн грн за непоставлене зерно, яке здійснили ДПЗКУ" Якубович та Бровді (очільник закарпатського "Народного Фронту") в передостанній день свого перебування на посаді.
Крім порушень, оприлюднених М.Гордієнком, є інформація про багатомільярдні зловживання вже новим керівництвом ДПЗКУ, оприлюднені інтернет-виданням "Главком" з відповідними підтверджуючими документами.
Зокрема, це:
- закупівля 55 тис. т. кукурудзи у Noble Resources за завищеною ціною, що призвело до збитку у 852 тис. дол.;
- зміна умови визначення ціни в китайському контракті без погодження з Урядом (тобто, зменшення ціни кукурудзи з 400$ до 300$ за тонну), внаслідок чого втрати за 13 років контракту можуть становити 4 - 5 млрд. дол.;
- кредитування приватних компаній за рахунок державної компанії, а саме: 100% передплати (більше 160 млн. грн.) у вигляді заставних складських свідоцтв приватним підприємствам, до яких мають відношення сьогоднішні менеджери ДПЗКУ.
Таким чином, є всі підстави стверджувати, що сьогоднішнє керівництво аграрної галузі свідомо доводить Державну продовольчо-зернову корпорацію до банкрутства з метою віддати її на приватизацію.

Фактично відбувається переливання фінансових ресурсів з державних підприємств в приватні. Робиться це не лише з метою вкрасти державні кошти. Головна мета - це підготувати державні підприємства до приватизації, попередньо "сформувавши" думку про те, що держава не є ефективним менеджером. І дивним чином, факти кредитування приватних структур (зокрема "Сільгосппродукту" у сумі 160 млн. грн.) та намагання дискредитувати ДПЗКУ зривом виконання контракту з Китаєм співпадають із заявами міністра Павленка про необхідність приватизації державних підприємств аграрної галузі.
Питання: в кого сьогодні є кошти купити ці підприємства? Відповідь - лише у власників приватних аграрний компаній, які сьогодні зайшли у владу і "керують" аграрною галуззю. А це - група аграрних олігархів (зокрема, Бахматюк) та олігархічна група "Самопомочі" на чолі з Мірошниченком і Павленком, які отримали кошти з державних підприємств і збираються їх використати для приватизації цих підприємств.

Під час зачитування Осуховським даних фактів члени робочої групи під проводом народнофронтівця Антона Геращенка вийшли з зали засідань. А після цього відбувся переворот - скинули Олега Осуховського і призначили Борислава Березу. Це означає, що тепер не Олег Осуховський, а Борислав Береза буде з трибуни ВР доповідати про підсумки діяльності робочої групи. А, отже, озвучені Осуховським факти не будуть озвучені у стінах Парламенту. І це ще раз наштовхує на тезу про те, чому Народний Фронт так не хотів створювати ТСК, а наполягав на "робочій групі", атже голову ТСК можна змінити лише голосуванням у ВР, а не підкилимною змовою кількох депутатів.

Очевидно, що депутати від коаліції не хочуть, щоб суспільство чуло про факти корупції з боку теперішнього уряду!

Ну і очевидно, депутат від Народного Фронту Антон Геращенко не хоче чути факти про корупцію уряду, який очолює представник Народного Фронту Арсеній Яценюк.

Повний договорняк. Революція пройшла, але нічого не змінилось.

P.S. І звісно ж, члени робочої групи одразу ж закрили засідання для висвітлення журналістами. Безумовно що журналістам не можна чути правду про корупцію в теперішньому уряді))

P.P.S. Ілюстрація до мого блогу, або як свободівець Осуховський Олег не дав Яценюку і міністру від Самопомочі заробити на державі 5 млрд.$!!Факти і корупційні схеми в ДПЗКУ.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі