Комісія з найменувань перегляне своє рішення щодо перейменування вул. Каштанової

Зважаючи на мій депутатський запит та неодноразові звернення родини В'ячеслава Веремія, Комісія з питань найменувань при Київраді повторно розгляне питання перейменування вулиці Каштанової Деснянського району Києва на честь Героя Небесної Сотні, журналіста В'ячеслава Веремія, який за життя проживав на цій вулиці.

У відповіді на мій запит Комісія повідомила, що на засіданні комісії з питань найменувань, яке відбулося 11.12.2014 року, її членами було розглянуто відповідне питання, але не підтримано його, оскільки пам'ять всіх Героїв Небесної Сотні, зокрема і В'ячеслава Веремія, увічнена у назві вулиці "Алея Героїв Небесної Сотні". Крім того, на честь В'ячеслава Веремія встановлена меморіальна дошка на школі, де він навчався, а також передбачено встановити дошку на місці, де він загинув.

Увічнити героїв чи то Небесної Сотні чи то АТО, назвавши на їх честь одну вулицю Києва чи встановивши меморіал – це важливо, бо кожен з них є частиною єдиного подвигу. Але інша справа увічнити ім'я кожного окремого героя в назві вулиці, на якій він жив і був твоїм сусідом, або в назві школи, де він вчився і де вчилися ми і сьогодні вчаться наші діти. Як на мене, це є більш вагомим внеском і вдячністю за їх подвиг. Такі люди є взірцем і прикладом для інших, тому таке увічнення імені героя, крім всього іншого, може бути одним з гарних шляхів для патріотичного виховання. Я би хотіла, щоб ім'я кожного героя було увічнене і не залишилося поза увагою, бо вони на це заслуговують.

Що стосується існуючої на сьогодні назви вулиці, яку і хочуть перейменувати на честь Героя Небесної Сотні В'ячеслава Веремія - вулиці Каштанової - то така назва вулиці не є унікальною, оскільки лише в Україні вулиць із такими назвами є пару десятків, не кажучи вже про увесь світ. Ця назва вулиці у Києві не є історичною і не пов'язана з її топографічними особливостями. Тому для перегляду питання щодо її перейменування є підстави.


Як відомо, 19 січня на вул. Грушевського В'ячеслав Веремій отримав важку травму ока. 18 лютого 2014 року, повертаючись додому з роботи – на Михайлівській площі він фотографував місце, де збирали тітушок - він був жорстоко побитий тітушками та отримав вогнепальне поранення у груди на перехресті вул. Великої Житомирської та Володимирської. В результаті поранення він помер у лікарні швидкої допомоги.

В'ячеславу було присвоєно звання Герой України. Він був удостоєний ордену "Золота Зірка" (посмертно) за громадську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції Гідності.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі