Дегустація п'ятої "Літературної Країни Мрій"!

На Співочому полі 22 -23 червня відбудеться девятий по рахунку фестиваль "Країна мрій", якийзаснував український музикант Олег Скрипка. В середу, за десять днів до того, у дворику музею Івана Гончара відбулася презентація п'ятої "Літературної Країни Мрій". Літературна кухня. Куратори брати Капрановизгадавши про те, як москаль варив кашу із сокири, вирішили, що це і є головна літературна вправа. Тому цього року письменники вправлятимуться варінням власних каш із сокири. Частуватимуть нас Міла Іванцова, Дара Корній, Світлана Поваляєва, Олександр Есаулов, Леся Мудрак та інші. Власне, приклад своїм колегам і намагалися показати Брати Капранові. Долучився до приготування кулішу Директор фонду Арсенія Яценюка "Open Ukraine" Тарас Михальнюк. "Підтримка сучасної української літератури є пріорітетною в нашій діяльності. Ми намагаємося показати світу, яка є Україна. А як же це можна зробити, як не через літературу" , - зазначив Т. Михалюк. Під керівництвом Дмитра Капранова була обрана українська саморобна сокира, яка дала життя каші. Сокиру перед варінням омили у воді, поклали в казанок і почалася суцільна творчість.

Література етнічних спільнот.

Таміла Ташева, куруюча літературною сценою кримсько-татарського павільйону розповіла, що вперше цього року на "Країні мрій" буде присутнє ціле кримсько-татарське земляцтво. Поет та письменник Сервер Садиковпрочитав "Співвітчизникам у чужині", мовою оригіналу, в стилі маснаві.

Окрім того, протягом двох днів фестивалю можна буде почути виступи представників гагаузької, болгарської, ромської, татарської та інших етнічних літератур України.

Змагання кобзарів – слем.

Організатор Ш Кобзарського слему бандурист Ярослав Джусь розповів, щолише експеремент може зацікавити бандурою, її різними можливостями. Кобзарський слем є сучасним конкурсом бандуристів, який народжує нові колективи в стилі етно-джазу, панк-року, worldmusic/ дає їм шлях та слухачів. Очікують на одеського бандуриста Георгія Матвіїва. Сам Ярослав не братиме участі у слемі, а разом із глядачами, з яких набиратимуться судді, обиратиме найкреативніших і вправніших музик.

Сюрпризом, із-за так званих завіс, з'явився Олег "Фагот" Михайлюта з гурту "Танок на Майдані Конго".

Хлопці вперше братимуть участь у "Країні мрій", буде показана ексклюзивна етнічна програма від гурту "ТНМК".

Дніпропетровські майстрині сестри-близнючки Аліна та Каріна Гаєві покажуть синхрону медитацію, імпровізацію в живув дві руки: одна правою, інша лівою....

до малювання картини розміром метр на сімдесят сантиментрів зможуть долучитися гості фестивалю.

На останок, брати Капранові показали фрагмент поетичної програми "Троїсті мужики", яку роблять разом з Юрком Журавлем. Лише частина була представлена на дегустації, тож 22-го та 23 червня на Співочому полі в Києвіетнофестиваль "Країна мрій". Відвідайте і побачите в живу набагато більше.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі