Тетяна Щастіна
Актриса, сценарист, режисер, арт-директор мистецьких фестивалів (www.atamplua.com.ua), Член Національної Спілки театральних діячів України. Авторський сайт: www.TSpace.com.ua
24.03.2015

СМІЄМОСЬ - ЗНАЧИТЬ, НЕ ЗДАЄМОСЬ! Фестиваль на підтримку поранених

Вперше в Україні з'явився Фестиваль комедійного мистецтва, що поєднує театр, кіно, фотомистецтво та літературу. Засновником Фестивалю комедії "ГаШоТю" є Академія творчості "АМПЛУА", на рахунку якої це вже третій масштабний мистецький Фестиваль.

Натхненні успіхом Фестивалю витончених мистецтв "АМПЛУА", проведеним два роки поспіль, цього річ організатори вирішили ще й підтримати поранених в зоні АТО, зібравши для них найкращі комедійні твори з усієї країни на новому Фестивалі.


Другою важливою метою Фестивалю комедії "ГаШоТю" є сприяння розвитку найскладнішого жанру – комедії. Задля цього протягом Фестивалю відбудуться майстер-класи від іменитих режисерів, сценаристів, продюсерів, комедії яких відомі не тільки в Україні.


Активну підтримку Фестиваль отримав і у професійному та авторитетному середовищі. Тож, серед партнерів Фестивалю:


Центр науки та мистецтва "DIYA" Національного Центру "Мала академія наук України"
Національна Спілка кінематографістів України
Гільдія сценаристів України
Національна Спілка фотохудожників України
Запорізький обласний краєзнавчий музей.
Не залишився осторонь і Національний Університет театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого, що надав для поранених військових фільми своїх випускників.


Розпочинаючись у Міжнародний День театру 27 березня 2015 р., Фестиваль оголосить своїх переможців на урочистому Закритті у Міжнародний День гумору – 1 квітня.


Основними майданчиками Фестивалю є Центр науки та мистецтва "DIYA" Національного Центру "Мала академія наук України" та Будинок кіно Національної Спілки кінематографістів України.

Крім того, цікаві зустрічі відбудуться у художній майстерні Авторського театру ляльок "Mammals".


Крім конкурсної програми, на Фестивалі є Лабораторія комедії, що покликана вдосконалювати майстерність молодих фільммейкерів та драматургів. Автори обраних до Лабораторії творів отримають професійний коментар від майстрів комедії.


Близько ста відібраних з усієї країни учасників змагатимуться за звання найкращих творів. Серед них кінофільми, п'єси, кіносценарії та твори фотохудожників. Найкращі комедійні твори побачать поранені в зоні АТО у шпиталях країни.


Не дивлячись на деякі дорікання, що зараз не до гумору, організатори вважають, що врятуватися від депресії, до якої зараз схиляють український народ, можна лише позитивом. А відтак, Фестиваль комедії є цілком доречним, адже "сміємось – значить, не здаємось!".


ВХІД НА ВСІ ЗАХОДИ ФЕСТИВАЛЮ - ВІЛЬНИЙ.

Тож, організатори щиро запрошують підтримати одне одного та поранених в зоні АТО гумором і позитивом.

Детальніше про Фестиваль та його Програма – на сайті засновника, Академії творчості "АМПЛУА": http://atamplua.com.ua/132am_Fest_GaShoTu.htm

Бажаємо бути завжди в гуморі :)

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі