Родині бійця АТО, яку хотіли виселити із гуртожитку, можуть надати житло?

Святошинська райдержадміністрація Києва розгляне питання надання житла родині кадрового офіцера-бійця АТО 57-ї мотопіхотної бригади В. Мазуряка, яку змушують виселитися із кімнати гуртожитку, що знаходиться за адресою: бульвар Кольцова, 17а, Святошинського району Києва.

Таку відповідь отримала на своє звернення.

Як повідомлялося, 30 січня 2015 року - в той час, коли Володимир Мазуряк захищає Батьківщину - його сім'ї, яка мешкає у вищеназваному гуртожитку, надіслали акт про виселення (до 1 квітня 2015). Підставою для виселення є відсутність у сім'ї ордеру на проживання у згаданому помешканні.

Як пояснила Святошинська РДА у відповіді на моє звернення, райдержадміністраціям Києва делеговано право видачі ордерів на житлові приміщення в гуртожитках мешканцям, які постійно в них проживають, зареєстровані та перебувають на обліку потребуючих поліпшення житлових умов. Тому питання реєстрації родини бійця В. Мазуряка, буде розглянуто на засіданні наглядової ради з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках та використання гуртожитків і прибудинкових територій.

Сьогодні багато політиків намагаються говорити на глобальні теми загалом. Але за цими глобальними темами стоять конкретні люди, і допомога конкретній одній людині важливіша, ніж довга розмова на глобальні теми. Могла статися несправедливість стосовно бойового офіцера Мазуряка. Ми маємо зробити все, щоб цього не сталося. Маю, надію що Святошинська РДА допоможе родині бійця, який захищає нашу Батьківщину.

Депутатка звернулася до Святошинської РДА з проханням повідомити її про результати розгляду зазначеної справи на засіданні наглядової ради з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках та використання гуртожитків і прибудинкових територій.

Довідка: Підполковник Володимир Мазуряк до червня 2014 року проходив службу у Києві як кадровий офіцер. У червні добровільно написав рапорт щодо залучення його до проведення АТО і відтоді служить в Донецькій області. За 20 років служби військовослужбовець жодного разу не був забезпечений Міністерством оборони службовим житлом.

Гуртожиток, з кімнати якого намагаються виселити родину бійця В. Мазуряка, належав компанії "ЕКОС" холдингової компанії "Київміськбуд", але наприкінці 2012 року він був непереданий місту. На виконання розпорядження КМДА від 12.09.2012 №1605 "Про безоплатне прийняття житлового відомчого фонду, службового житла, зовнішніх інженерних мереж ПАТ "ХК "Київміськбуд" до комунальної власності територіальної громади м. Києва" в тому числі і вищеназваний відомчий житловий будинок було передано до сфери управління Святошинської РДА і закріплені на праві господарського відання за "Дирекцією утримання і обслуговування житлового фонду в Святошинському районі".

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі