КП хоче забрати будівлю у Комплексу соцадаптації інвалідів з розум. відсталістю

Комунальне підприємство "Київспецжитлоексплуатація" хоче відібрати будівлю у Київського міського комплексу соціальної адаптації інвалідів з розумовою відсталістю.

Сьогодні Комплекс надає послуги повнолітнім киянам з інвалідністю І-ІІ груп, котрі потребують стороннього догляду, в будівлі за адресою: Сиваська,16 (літ. А). У цій будівлі отримують цілодобовий догляд 16 осіб одночасно (відділення постійного перебування), ще 24 особи, які живуть із батьками, отримують реабілітацію у відділенні денного догляду та реабілітації. Наразі у цій будівлі є брак місця. Тому в 2011 році Комплексу реабілітації було передано в оперативне управління (по акту приймання-передачі) нежитловий будинок на вул. Сиваській, 12/1 (літ А). Передана будівля, за словами Комплексу, дозволить надати соціальну допомогу ще 30 інвалідам. У ньому планується розмістити їдальню, харчоблок, спортзал, актовий зал, релаксаційну кімнату, гончарну, свічну та швейну майстерні, а також приміщення адміністративно-господарчого призначення, яких так не вистачає Комплексу.

Проте є проблема: приміщення знаходиться у аварійному стані та потребує реконструкції. Але, незважаючи на щорічні прохання Комплексу - передбачити в програмі соціально-економічного розвитку Києва гроші на його реконструкцію - фінансування реконструкції об'єкту так і не було включене до цієї програми.

Разом із тим, Комплекс не сидів склавши руки і своїми силами знайшов 40 тис. грн. на планування ремонту в зазначеній будівлі, а ще 128 тис. грн. вніс до кошторису витрат комунальної установи на 2015 рік для розробки технічної документації на будівництво. Відповідний договір украдено.

Проте, поки Комплекс збирає по крихтам гроші на реконструкцію будівлі, на неї накинуло оком КП "Київспецжитлоексплуатація".

Як стверджують скаржники, їм стало відомо, що КП написало Департаменту комунальної власності лист з проханням визнати розпорядження КМДА від 2011 року про передачу цієї будівлі Комплексу реабілітації таким, що втратило чинність та закріпити її на праві господарського віддання за комунальним підприємством.

Думаю, що КП має на горизонтів потенційних орендарів цього приміщення, а тому вирішило відібрати будівлю у Комплексу реабілітації. Але забирати будівлю у людей з вадами здоров'я - це не по-людськи і низько.

Саме тому, звернулася до мера Києва та голови КМДА В. Кличка та Департаменту комунальної власності з проханням втрутитися в ситуацію та не допустити позбавлення Київського міського комплексу соціальної адаптації інвалідів з розумовою відсталістю приміщення, яке дасть можливість допомогти ще 30 людям.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі