Артем Дорофеєв
історик, журналіст, дослідник російсько-українських відносин в галузі міжнародної безпеки (20 - 21ст)
31.01.2015

ОСВЕНЦИМ… ЗАЯВА МІНІСТРА МЗС ПОЛЬЩІ АБО ХТО НАСПРАВДІ ПЕРЕМІГ У ВІЙНІ

27 січня 2015 року міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина заявив, що концтабір "Аушвіц – Біркенау" в Освенцимі звільнили українці. Як до цього поставився світ і чому росіяни оплакують свою брехню – адже 70 років чули лише про Вєлікую Расію і переможну участь у війні без України і Білорусі. Так, путін історії не знав…

Для того, щоб об'єктивно сказати про реальність історичних фактів і порівняти хто бреше більше – слід заглянути у шкільний атестат путіна та подивитись скільки в нього було з історії. Певен, він і не знає, коли почалася та й закінчилася ця війна, бо і хто брав у ній участь він також не знає.

Все надто просто, слід повірити в це, Вова! У 1942 році вся Україна була окупована німцями і була розділена на окупаційні зони – " Дистрикт Галичина", "Рейхкомісаріат Україна" та "Трансністрія" - територія, що окупована румунами.

По великому рахунку, політику спротиву на окупованих територіях робив рух опору – це за офіційною історією – партизани. Забудьте! Український штаб партизанського руху був створений лише в травні 1942 року за для боротьби із окупантом " в тилу", щоправда на Наддніпрянщині в зоні "Рейхкомісаріат Україна", а от про Галичину і Буковину забули, туди по-суті ці штаби дійшли у 1943 році.

Зараз тема піде про УПА. Організація українських націоналістів (ОУН(б)) на чолі з Бандерою, який в той час перебував у концентраційному таборі ще в 1940 році створили "партизанів". Два батальйони Нахтігаль та Роланд започаткували славетний, повстанський літопис. Вже 14 жовтня 1941 року, офіційно було проголошено створення Української повстанської армії. Тобто ми бачимо, що "злі бандерівці" першими у війні починають захищати свої землі та чинять опір.

Вже після того, як у 1943 повстанці (УПА) та партизани (УШПР) зустрілися, визволяли Галичину, Волинь, Станіславщину разом. І вже тоді, в УПА почалися сутички з НКВС: партизан під примусом гнали на оборону отєчєства. А добровільна діяльність УПА не задовольняла їх плани і плани Москви, тому УПА перейшло в підпілля.

20 жовтня 1943 року було створено Перший український фронт, і Київська оборона операція та визволення Києва – це слава цих хлопців і тов. Ватутіна. Щодо того, хто був у рядах фронту відповім коротко – українці. В 1943 не існувало поняття "радянський народ", його увели лише у 1977 році з новою Конституцією СРСР. В 40-ві були українці, білоруси і росіяни… навіть Сталін про це знав…

Питання тепер у чому? Хто реально визволив Україну і перейшов першим до Польщі визволяти Освенцим. Перший український фронт дійшов лише до Львова і внаслідок Львівсько-Сандомирської операції був відведений на Північ. Другий український фронт брав участь у Дніпровсько – Карпатській наступальній операції, Ясько-Кишинівській(1944); Західно-Карпатській і Будапештській операціях в 1945 та відведений на Прагу (Чехія). Третій український фронт проводив теж Ясько-Кишинівську операцію і брав участь у звільнені Румунії, Болгарії, Югославії, Угорщини та Австрії. Останній, Четвертий український фронт теж ішов на Угорщину та Австрію.

Поговоримо про кількість фронтів та їх спрямування: два фронти мала Білорусь (звільнення Білорусі та перехід в Польщу) та чотири фронти України (Україна, Польща, Румунія, Австрія, Югославія, Угорщина, Болгарія) і більш ніж вісім фронтів Росії (Кавказ, Ленінград, Сталінград тощо).
Очевидно, що поки не звільнять Росію і російські фронти не підуть на Галичину аби встановлювати там плацдарм для звільнення Польщі – ніхто чекати не міг. Тому, навіть територіально за спрямуванням військ українські фронти знаходилася поруч із "Аушвіц – Біркенау" в Освенцимі й тому першим солдатом який вступив до табору був українець. В росіян була інша проблема – "Блокада Лєнінграда" та "Кавказ".

Питання в іншому, хто насправді піднімав червону тряпку над Рейхстагом? Ви скажете росіяни, я вам відповім – тьху! В наших північних сусідів немає історії, більше того, вони не мають взагалі нічого свого! Історія вєлікой Расіі вкрадена в українців. А у всьому винувата Америка. Ну ви чули про це. Коли російські фронти були розтягнуті по "котлах", такі як Сталінград, Ленінград, Курськ… батальйони цих фронтів після "котлів" були не в змозі продовжувати війну, тому вся основна сила впала на 1-й та 2-й українські фронти та 1-й білоруський фронт. Інші – були підтягнуті по – можливості. Як відомо, що 8 травня над Рейхстагом був піднятий прапор Радянського союзу, однак, чому цей прапор підняли три красноармійці, два з яких – українці. Питання для роздумів.

Нам залишається казати про те, що путін історії не знає, він її вигадує в залежності від своєї політики. А за таку відвагу, як перемога у війні – світова спільнота нагородила Україну (УРСР) та Білорусь (БРСР) брати участь у світовому урядування ООН з 1945 року. Росії (РСФСР) ніхто такого права не надав, і не тому що її не люблять, а тому що в цій війні (Другій світовій, а не Вєлікой отєчєствєнной) перемогли українці і білоруси. Сталін і командування не могли це сказати, тому перемогли "рускіє", а не росіяни. "Рускіє" – українці і білоруси за (походженням). Просто вони, північні сусіди, вкрали у нас нашу ж назву назвавши нас "окраїною", хоча ми є центр географічний, політичний і економічний. І назва наша походить від значення країна – тобто "держава"! Не заздріть москалі, краще заберіться!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі