Чиновники та підприємці міста Києва домовились.

Питання благоустрою міста Києва часто підіймається і чиновниками міста, і безпосередньо самими мешканцями. Ось і 6 червня в конференц-залі УНІАН проходила чергова прес-конференція, що стосувалась МАФів, діяльності малого бізнесу та корупціонерів-чиновників.

На прес-конференції були присутні Геннадій Черевко, Голова ГО "Правозахист" та член правління  Євгеній Кушмаєв, які і виступили ініціаторами заходу, Лаліта Кортозія, правозахисник, Голова ГО "Трудова Співдружність", Вадим Литвиненко, Голова комісії по благоустрою Громадської ради при Деснянській РА. Від КМДА був Сергій Садовий, Начальник Головного управління контролю за благоустроєм, секретар комісії з питань впорядкування розміщення тимчасових споруд (малих архітектурних форм) на території м. Києва.

На прес-конференції був презинтований відеозапис з акції 22 травня, на якій підприємці намагались захистити кіоск, який міліція та місцеві чиновники намагались демонтувати. Під час демонтажу ряд активістів отримали травми та побої від міліції, які одразу ж після акції зняли синці та написали заяву в прокуратуру.

Дії міліції та чиновників обґрунтувала Лаліта Кортозія. Вона пояснила, які норми порушили представники влади. Серед них статті Конституції України, Земельного кодексу України, Закону України "Про міліцію"  та ін.

Також Генадій Черевко розповів про схеми корупції Деснянської РДА, а саме про Андрія Гогулю, Начальника управління з контролю за благоустроєм району, якого піймали на хабарництві.

Сергій Садовий говорив про те, що в Києві надзвичайно багато проблем з МАФами. Він поскаржився, що чиновники самі часто ризикують власним життям, оскільки "... люди з товстими шиями погрожують їм. Ні для кого не є таємницею, де проживає держслужбовець, тож це не є проблемою для бандитів залякати їх дітьми, дружинами". На це відповів Євгеній Кушмаєв "Я з Вами повністю згоден, що в Києві зараз безлад, і чимало кіосків є незаконними, та що чиновникам при демонтажі можуть погрожувати власники нелегальних кіосків. Проте саме в цій ситуації має бути присутньою міліція, а не тоді, коли відбувається мирна акція, як це було 22 травня".

На жаль, на сьогодні справді часто складно відрізнити дії мафії, від дій маліції, тільки перша завжди порушувала закони, а друга почала багато собі дозволяти від безкарності чиновників.

Проте, як підприємці, так і представники КМДА висловили готовність до взаємної співпраці щодо врегулювання план-схеми. Будемо очікувати тепер офіційної відповіді на зверненя членів ГО "Правозахист" до Олександра Попова.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі