Сергій Чирков
Член національних спілок письменників і журналістів України, фундатор і голова літературного об'єднання "Самотній вовк". Автор двотомного роману-подорожі "Ковчег. Колискова для смерті" (2013), електронного "недетективу у 224 убивствах і 17 замахах "Дім-Дом" (2013), кількох поетичних збірок, численних статей у періодиці.
30.12.2014
2

Новорічний торт без випічки. Зможе навіть безрукий

Чоловіки, зробіть негайно!
Простішого – не знайдете. Приготувати його зможуть й ті, хто досі ходив на кухню виключно для поїсти.
Навіть кухні не треба для цього торту. І духовки не треба. І пічки не треба.
А потрібно ось що: 500 г печива, яке легко кришиться, 250 г мармеладу, 250 г вершкового масла, 150 г цукру для торта і 150 г цукрової пудри для крему, 100-грамова плитка шоколаду, 50 г коньяку або червоного вина (краще не сухого) і 3 яйця, які слід розділити на білки і жовтки. У вас чогось бракує? Тоді швиденько до найближчого гастроному. Збігали? Добре.
Дістаньте масло і поставте, хай розм'якає.
Покришіть у величеньку миску печиво, додайте дрібненько порізаний мармелад і перемішайте. Збризніть коньяком або вином і за 15 хвилин перемішайте.
Якщо масло встигло розм'якнути, перетріть його з 150 г цукру, додайте по одному жовтки, щоразу перемішуючи. Розтопіть на водяній бані шоколад і також сюди вилийте.
Тепер цю масу додайте у печиво і ретельно перемішайте. Перекладіть на блюдо і оформіть, утрамбовуючи, у вигляді кола. Винесіть на лоджію або поставте у холодильник. На сьогодні – все.
Вранці збийте до густої піни білки з цукровою пудрою (можна й просто з цукром, якщо ліньки або нічим його дрібнити). Вкрийте білками торт зверху і з боків і знову поставте у прохолодне місце. Все! Ви готові до зустрічі Нового року.
Якщо хочете ще більше вразити ту, кого вирішили здивувати, можна зверху намалювати або викласти з чогось їстівного циферблат і стрілки. Але я, приміром, цього ще жодного разу не робив. Вистачає ефекту від факту кулінарного геройства і самого торту, бо він – справді смачний.
"А чого йому не бути смачному, якщо його з отакої смакоти роблять!" – колись сказала моя неня. Того року я приїхав до неї на день народження, а у селі надовго вимкнули світло – цей торт врятував нам свято. Йому ж електрика ні до чого.
Вітаю цим рецептом усіх моїх читачів з Новим роком, який невдовзі до нас прийде.
Нехай 2015-й буде для усього в Україні наявного люду мирним, неодмінно переможним і щасливим.
А всі наші воріженьки нехай згинуть, як роса на сонці.
Слава Україні! Героям слава!
Інші публікації автора

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі