Тетяна Щастіна
Актриса, сценарист, режисер, арт-директор мистецьких фестивалів (www.atamplua.com.ua), Член Національної Спілки театральних діячів України. Авторський сайт: www.TSpace.com.ua
10.10.2014

Скарби "перетворення" українських недержавних театрів

В рамках нового проекту Гільдія драматургів України створює відбір найкращих вистав українських недержавних театрів. Завдяки цьому проекту мені пощастило познайомитись з творчістю Театру Володимира Завальнюка "Перетворення". Це справді щось неймовірне! Воно й недивно. Адже протягом 20 років лауреат багатьох міжнародних фестивалів кожною своєю виставою створює справжню театральну містерію, яку, побачивши, вже ні з чим не переплутаєш, навіть, якщо мине певний час.

До ювілею геніального поета Тараса Шевченка своєрідною мовою театру "Перетворення" прозвучала поема "Великий льох". Таким чином, вперше в Києві найзагадковіший твір Великого Кобзаря з'явився у репертуарі професійного театру.

Здається, цю виставу можна скоро побачити в Києво-Могилянському театральному центрі "Пасіка".

У репертуарі театру є вистави для всіх поколінь. Мені доводилося бачити різні варіації безсмертного твору Экзюпері "Маленький принц". Але щоб так зачепило і в середині мене щось почало світитися... Мені здалося, що справжнє внутрішнє перетворення відбулося з кожним, хто дозволив собі зануритися у дивовижну розкіш почуттів, створену театром "Перетворення" на основі мудрості чарівника Екзюпері.

Скоріше, варто рекомендувати цю виставу для сімейного перегляду. Адже всі діти були у захваті від вистави, а дорослі занурились у хвилюючі роздумина шляху до справжнього себе.

До речі, виставу будуть ще грати 26 жовтня о 13.00 у Палаці "Україна".

Щиро раджу подивитись і бажаю всім власних чудових перетворень!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі