Незважаючи на важкі для України часи, держава не повинна забувати про вчителів

Професія педагога в Україні, на жаль, не належить до переліку найбільш перспективних. За даними Державної служби стaтистики, сфера освіти перебуває в п'ятірці нaйнизькооплачуваніших галузей в Україні.

Українські вчителі заробляють в три рази менше, ніж польські, і в десять разів менше американських колег.

Звичайно, в період, коли Україна переживає такі важкі часи, коли в державі триває збройне протистояння, першочерговим завданням є забезпечення армії, відновлення нормальної життєдіяльності у зруйнованих під час обстрілів регіонах.

Однак у переддень відзначення Дня вчителя хочеться відмітити, що не варто забувати і про соціальну сферу, треба знаходити якісь можливості для створення вчителям гідних умов праці та забезпечення достойною заробітною платою. Адже саме вчителі формують українську націю, виховуючи підростаюче покоління.

В бюджетній політиці завжди існувала проблема недостатнього фінансування освіти, проблема підвищення матеріального статусу вчителя.

Великою мінусом є і те, що десятки тисяч молодих педагогів не мають можливості бути працевлаштованими за спеціальністю.

Звичайно, дієве реформування системи освіти – справа не одного дня, а надто в умовах, коли держава виснажена війною. Тому зараз нaм всім потрібно набратися терпіння.

Українська нація сьогодні, як ніколи, повинна "зібрати в кулак" всю свою волю, ми повинні вистояти у ці важкі для нашої країни часи. Лише згуртувавши спільні зусилля, ми зможемо досягти реального результату у вирішенні поставлених цілей.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі