Київрада хоче посприяти аферистам-забудовникам?

Одне з питань порядку денного найближчого засідання Київради - це фінальний крок у будівельно-земельній афері, після якого люди можуть залишитися без квартир.

Йдеться про проект рішення "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "МАРГО" земельної ділянки для будівництва житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями адміністративно-соціального призначення та підземним паркінгом з благоустроєм прилеглої території (завершення будівництва) на вул. Солом'янській, 17-а у Солом'янському районі м. Києва (Д-6918)".

Якщо Київрада проголосує за надання ТОВ "Марго" цієї земельної ділянки, то вона лише посприяє забудовникам-аферистам та позбавить людей, які є інвесторами розпочатого будівництва, можливості отримати квартири у майбутньому будинку.

Для того, щоб ошукати людей (інвесторів будівництва житлового комплексу "Aston Park"), забудовник (ВАТ "Київреконструкція") та пов'язане із ним ТОВ "Марго" інсценували між собою судовий спір щодо об'єкту будівництва. Як наслідок, товариство виграло справу у Господарському суді м. Києва, за рішенням якого право власності на об'єкт незавершеного будівництва (9,5% готовності) – житловий будинок – визнали за ТОВ "Марго".

Як стверджують інвестори, відповідне рішення було прийняте з порушенням законодавства: без аналізу обставин щодо наявності дозвільної документації на будівництво, без врахування наявності вимог щодо майнових прав на об'єкт незавершеного будівництва зі сторони інвесторів, в порушення ст. 331 Цивільного кодексу України щодо неможливості судового узаконення недобудови. А головне - за відсутності учасників судової справи, які претендують на землевідведення.

У подальшому, на підставі рішення Господарського суду м. Києва було зареєстровано право власності на об'єкт незавершеного будівництва за ТОВом "Марго". Таким чином учасники даної оборудки позбавили людей, які вклали гроші у будівництво будинку, права отримати житло. Інвестори тепер не мають жодних правовідносин і, як наслідок – не можуть пред'являти до нього будь-які вимоги.

Договір оренди на земельну ділянку під будівництвом у забудовника (ВАТ "Київреконструкція") закінчився ще 2009 року. Проте, нині у порядку денному засідання Київради, яке відбудеться 18 вересня 2014 року, знаходиться проект рішення щодо відведення зазначеної земельної ділянки ТОВ "Марго", що знаходиться на розгляді Київради з жовтня 2013 року.

Наразі інвестори судяться із ТОВ "Марго" та звернулися в прокуратуру Києва з проханням скасувати незаконне рішення Господарського суду. Тому Київрада просто не має права втручатися у цю справу і своїм рішенням вирішувати хто правий, а хто винний у цій історії. Я вважаю за необхідне зняти відповідний проект рішення з порядку денного, земельній комісії вислухати ошуканих інвесторів і дочекатися завершення судових справ! Адже Київрада – це інституція покликана відстоювати інтереси киян, а не ошукувачів, які намагаються нажитися на столиці!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі