Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
28.07.2014

Керівництво МОЗу та Васильківського р-ну не допустило покарання медиків гривнею

Погрози щодо звільнення медичних працівників, якщо ті не підуть у неоплачувані відпустки на 2 тижні, висловлені керівництвом Васильківського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, є профанацією і залякуванням людей.

Про це я дізнався, прочитавши відповідь від Міністерства охорони здоров'я України на свій запит щодо недопущення скорочення штату медичних працівників КЗ ВРР (Васильківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги) Васильківського району Київської області.

У відповіді йдеться про те, що й справді у району є проблеми з фінансуванням, але відповідно до Закону України від 23.02.2014 №772-VII"Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я" встановлено мораторій на закриття закладів охорони здоров'я, скорочення працівників цих закладів. Тому питання щодо скорочення медичних працівників не розглядається.

Більше того, я особисто спілкувався із керівництвом району і вони теж стверджують, що не були ініціаторами незаконних відпусток. Тож, швидше за все йдеться про тривіальну безвідповідальність дрібних керівників, яка завдяки активній громадській позиції жителів району та керівникам вищого рангу була зупинена.

Нагадаю, керівництво Васильківського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Васильківського району Київської області змушує медичних працівників нібито за власним бажанням писати заяви на відпустки за власний рахунок на півмісяця. Такі дії керівництво комунального закладу пояснює відсутністю достатнього фінансування. Як повідомили заявники, колективу пригрозили, що в разі не написання відповідних заяв, в кінці року медичні працівники або не отримають заробітну плату, або відбуватиметься скорочення штату.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі