"Тереза" вдає з себе Матір Терезу

Певно, ницо коментувати цей балаган, проте, не втримався.

На шоу Шустера Ганна Герман вирішила продемонструвати небувалу людяність та жіночу солідарність з полоненою льотчицею Надією Савченко. Тією самою, яка тепер мусить протистояти всьому путінському маразму, який випростався у повний зріст у вигляді кремлівської репресивної машини і намагатиметься розчавити цю відважну жінку. Не вийде, варто сказати.

Так от, одіозний депутат від Партії регіонів, якій приписують роботу в КГБ СРСР під псевдонімом "Тереза", влаштувала показовий плач Ярославни в ефірі, розпливаючись у компліментах і співчутті українській героїні, проводячи історичні паралелі. Апогеєм феєрії стало питання, яке вона спрямувала ще одному героєві – полковникові Юрію Мамчуру, який голими руками захищав Бельбек від московської армії.

Питання було наступним – чи варто їй звертатися до Терешкової та інших кремлівських льотчиць/космонавток з проханням посприяти звільненню нашої Надії. Варто сказати, Мамчур відповів стримано, зазначивши, що будь-які засоби, які можуть допомогти визволити Савченко з московських лабетів згодяться.

Пам'ятається мені, що зовсім недавно Герман в ефірі іншого ток-шоу закликала "стати перед Росією на коліна та забути гімн".

Хотілося б відповісти, по можливості, звичайно ж, аби вона ставала перед ким хоче і як хоче, а не ставила нас усіх.

По суті пропозиції варто сказати, що звертайся чи не звертайся до згаданих жінок, в будь-якому разі, вони рішень не приймають і на процес не вплинуть. Крім того, цілком можливо, що у відповідь почуємо глузування, звинувачення Надії у фашизмі та службі "хунті", вбивствах і т.д. Та й навіть, якщо в них таки відгукнеться жіноча солідарність та гуманність, то навряд чи вони ризикнуть захищати Савченко в сьогоднішній Московії, яка перетворилася у великий ГУЛАГ.

Всі ми прекрасно розуміємо, хто приймає рішення і до кого потрібно звертатися, якби була хоч якась надія на його адекватність, а її нема.

А тепер – те, що міг би сказати Мамчур, або інша людина на його місці – про причинно-наслідкові зв'язки.

Якби Партія регіонів, в тому числі, новоявлена Матір Тереза, у своєму базовому регіоні (на той час) не почала гратися в ігри із російським керівництвом, сприяти російським бойовикам, не підігрівала місцевий колабораціонізм, не намагалася виторгувати якісь преференції для себе ціною людських жертв, знищення інфраструктури, то цілком можливо, що Надія Савченко не потрапила би у полон, їй би не довелося переживати те, що вона переживає зараз, наші військові не гинули б в бою з головорізами, не було б біженців, люди б не залишилися без житла і не втратили рідних, не був би знищений "Боїнг" з пасажирами.

Якби сексоти не ставили нашу державу на коліна перед Путіним, не проводили антиукраїнську, антидержавну гуманітарну політику в тому ж таки Донбасі, в Криму, не знищували армію, не розкрадали бюджет, не заганяли економіку і промисловість у кам'яний вік, то і держава була б краще підготовлена до агресії. А так – маємо те, що маємо.

А тепер "Тереза" вдає із себе Матір Терезу, вдає людяність, жіночу солідарність. Та, яка цим всім займалася, покривала, виправдовувала, брехала, зраджувала, а тепер розкидається дорогими аксесуарами, які колеги з парламенту гидують брати до рук. Гадаю, і Надія гидувала б такою "помічницею" та її "допомогою", точніше, імітацією допомоги…

facebook, twitter

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі