Аркадій КОРНАЦЬКИЙ
громадський діяч Миколаївщини, лідер ГО "Селянський фронт"
18.07.2014
2

Чотири місяці після Майдану: колишні стають теперішніми

Миколаївська міліція закрила справу проти "регіонала", екс-голови облради Ігоря Дятлова та екс-губернатора Миколаївської області Геннадія Ніколенка. Їх звинувачували в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Справу відкрили одразу після перемоги Майдану на вимогу громадськості області. А закрили тоді, коли обласну міліцію вже очолював брат депутата Верховної Ради від "Батьківщини" Вадима Мерікова - Артур Меріков. Чиновники епохи Януковича почали активно перефарбовуватися й мімікрувати.

Мімікрія - це властивість деяких організмівімітувати зовнішній вигляд або інші ознаки непов'язаних організмів або неживихоб'єктів. Здається, що на Миколаївщині працює якийсь місцевий професор Преображенський, який приживлює цю здатність тварин місцевим так званим політикам. Бо політична мімікрія – це невід'ємна здатність місцевих негідників бути при владі за всіх політичних розкладів.

Миколаївщина не унікальна територія. У багатьох регіонах відбулася консервація політичних угрупувань. Тут немає різниці, в якій ти партіїчи фракції, немає різниці, яка у тебе ідеологія чи погляди на розвитоккраїни. Бо усіх політиків об'єднує одне – отримання надприбутків завдяки доступу до державних грошей і ресурсів.

Цю систему вже не можна вилікувати, не можна провести часткову ампутацію. Її можна лише повністю демонтувати. Вирвати з корінням.

Усі місцеві діячі, без огляду на партійність, поєднані спільним "пилянням" державних коштів, державного і комунального майна, спільним дерибаном земель і ресурсів, груповими саунами, банкетами та полюваннями. Ці зв'язки стали уже кровними. Не існує в основних діючих миколаївських політичних структурах жодного політика, який не співпрацював зі ставлениками і "смотрящими" Януковича.

Коли колишній миколаївський сумнозвісний прокурор Стоянов повертається до кормушки в області, хоч і на посаду заступника облпрокурора, то це вже навіть не викликає подиву. Коли екс-губернатор Круглов отримує зарплату й матеріальну допомогу у Верховній Раді України й роздає інтерв'ю та вчить нас жити, це теж не викликає здивування. Бо це кругова порука й мімікрія в дії, яка, на жаль, поки що не відторгнута Києвом.

Стає зрозуміло, чому потрібно було три місяці після Майдану, щоб виправдати і звільнити політв'язня Людмилу Нікіткіну. Чому аж через чотири місяці після втечі Захарченка й Пшонки зняли з розшуку мого побратима Кирилюка, якого репресували ці бандити при законі. І це все не завдяки новій владі, а завдяки титанічним зусиллям адвокатів, громадських активістів та інших небайдужих.

Стає зрозуміло, чому не покарані ті, хто фальсифікував вибори у Первомайську у 2012 та 2013 роках, той же Круглов у першу чергу, та ті, хто калічив людей під Первомайським ОВК, людей, які прийшли мирно захищати свій вибір.

Стає зрозуміло, чому не покарані організатори й виконавці жахливого розбою і розстрілу мирних селян під Чаусово-2, який сколихнув усю країну - той же Круглов, знову ж таки, бо це він все організував.

Небайдужі мешканці області розуміють, що цій мімікрії й круговій поруці клану, який монополізував Миколаївщину, потрібно покласти край. Бо якщо ми цього не зробимо, усе буде марно. І Майдан, і кривава війнана Донбасі за незалежність. Перефарбовані перевертні вкрадуть у нас рано чи пізновсі наші перемоги. Вкрадуть, нівелюють і... повернуться.

Бо скільки б вони не перфарбовувалися й не мімікрували, серце у них так і не стане людським, і жоден професор Преображенський тут не може допомогти.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі