Кращої не буває

Я не люблю снідати. Чорна кава зі шматком чорного шоколаду – мій ідеальний варіант. І що б там не казали дієтологи про необхідність випивати натще серце склянку води, бажано з лимоном, я собі на задоволення насолоджуюся кавою і радію життю. Але вони звідусіль інформують, що печінка цілу ніч працює і потрібно весь слиз у шлунку вимити. Для цього необхідно випити склянку води. Але вода – ще півбіди. Далі вони наполягають, що необхідно щось з'їсти. І не просто щось, а якусь кашу, сир, овочі. Ідеальним варіантом, на їхню думку, є вівсянка.

"Вівсяна каша нормалізує і запускає обмін речовин, підвищує імунітет, поліпшує роботу шлунково-кишкового тракту, виводить токсини, діючи як природний скраб на ваш шлунок і кишечник". Без неї токсини самою водою не вимиєш. Їх треба прочистити кашою. Інакше застрягнуть у шлунку до обіду і почнуть творити свої чудасії. А тоді запитуй себе таку мудру, звідки проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Їхню пораду талановито ігнорую. Але коли проводжу ніч у поїзді або у пошуках пригод у місті, то мій шлунок аж співає, так хоче ще чогось тепленького, крім кави. У ранковий час не так легко знайти кав'ярню. Тому я особливо не заморочуюся і першим ділом заходжу в "Макдональз". Останнім часом помітила, що туди на сніданок приходять не тільки ті, хто на ніч не потрапив додому або відразу з потяга, а й місцеві. Наприклад, красиві підтягнуті чоловіки після спортзалу чи пробіжки.

Мені стало цікаво, що ж їх приманює у ресторан швидкого харчування. За кілька хвилин біля каси помітила, що всі красиві, здорові люди зранку замовляли вівсяну кашу. Я й собі спробувала. І маю сказати, це виявилося на диво смачно.

Кажуть, що в Британії в "Макдональзах" вівсянку вже давно готують. Я й не сумніваюся, сер. А консультант ресторану розповіла, що на здорове ранкове меню перейшли в Канаді та Америці. Україна четверта. Здавалося б, "Макдональз" і вівсяна каша – речі несумісні. Але ні. Не цього разу. У стаканчиках запарюють 175 грамів вівсянки, трішки підсолодженої уже на заводі. Кажуть, її вироблять під Києвом.

Разом із кашею дають вершки і сухофрукти (клюква+родзинки). Це, по-перше, красиво. По-друге, зручно. І, по-третє, завше поруч снідатиме об'єкт для милування. Бо красиві люди снідають найкориснішою кашею. А від вівсянки кращої каші не буває. Так кажуть дієтологи. І я сьгоднішнього ранку у цьому переконалася.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі