Mикола Михник
ГАРМАТИ НЕ МУСЯТЬ СТРІЛЯТИ ! Чернігів. Пенсіонер, дитя війни. Інженер - гідротехнік. Мудрим не став, бо в селі проживав тільки до закінчення десятирічки, звідки перейняв трохи розсудливості... Отож і ділюсь.
26.06.2014

Росія - драконові зуби заздрості і невігластва. Підтвердження 3-е.

Росія без крові, що город без моркви.

Перший московський цар Іван Грозний утверджував своє царювання кров'ю. Він першим започаткував для царства постійні війни і завершив ними поглинання Золотої Орди. Все, що награбувала Орда, перемістилося в царство разом із монголо-татарськими здобутками, звичками і методами грабувати та поневолювати. Відтоді й понині царство веде війни роками, а то й десятиліттями.

Так, Лівонські війни (з Латвією) точилися 50 років, але московське військо так і не перемогло. Латвію підкорили під час 27-річної шведської війни. На війни з Полщею віддано 67 років, з Туреччиною - 49, з Прусією -17, з кримськими татарами – 12 років. Завоювання Кавказу Росія віддала 109 років і водночас середньо-азіатських народів 52 роки. Щоб підкорити Сибір і Далекий Схід, знадобилося 70 років, на війну з Персією (Іран) – 19 років. З Японією Росія воювала 13 років, з китаєм – 32. Війни з Францією зайняли 14 років, з Англією – 5. У різні часи історії в царстві відбувалися великі повстання пригноблених народів, на які віддано 11 років війн. Жовтнева революція та Громадянська війна для Росії відібрала 12 років.

Радянська Росія (СРСР) у мирні часи, перед Другою світовою війною (що тривала чотири роки), постійно воювала: з басмачами, в Іспанії, на Хасані, Хан-ХІН-Голі, а з Польщею та Фінляндією – загалом 9 років.

Варто зауважити, що за всю історію війн лише цар Іван Грозний зумів здобути дві фортеці (Казань та Астрахань) без допомоги українських козаків. Решта фортець та перемоги здобуті лише кров'ю та вмінням українського козацтва "во славу русского оружия". За всі 350 років рабства України майже 60 мільйонів українців загинуло за цю "славу". У повоєнні роки Росія (СРСР) постійно вела війни в різних регіонах планети: Корея, Єгипет, Ефіопія, Афганістан, Ангола, В'єтнам ті інші, аж до свого розвалу – всього 38 років. А хіба можна забути семирічну війну Росії проти УПА руками українців та інших народів?

Сьогодні "нова" Росія після розвалу СРСР не позбулася колишніх атрибутів. Приклади – Чечня, Придністров'я, Абхазія, Південна Осетія і взагалі Північний Кавказ, де тривали воєнні конфлікти ще 18 років.

Усього за 500 років свого існування московсько-російське царство віддало війнам 635 років! Ось такий "город" нашого сусіда – хоч радуйтеся, хоч плачте, але це історія фактів, і спростувати їх неможливо.

Усі сущі на Землі мусять замислитись: скільки ще десятків чи сотень років знадобиться, щоб Росія задовольнилася пролитою кров'ю невинних народів?

Георгій Герасимов, ветеран Другої світової війни, 2010рік.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі