Veresen
Економіст з міжнародних економічних відносин. Тема захищенної наукової роботи - "Пороги міжнародних ринкових відносин в науці" (на німецькій мові).
25.05.2014

Стародубщина - земля українська

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Стародубщина (Брянська область) - прадавня назва. В Середньовіччя називалася також "Стародубський полк". Сайт "Кобза" у свій час опублікував значне дослідження історії Стародубщини. Наше завдання простіше - пояснити назву "Стародубщина".

Для ясності важливо нагадати про таку річ. На всіх античних мапах Геродотові "агафірси" географічно локалізувались в Карпатах і на Прикарпатті. Однак, з часом "агафірси" були перенесені на Подеснянську землю. Річ тут ось у чому.

Старожитня українська назва "лодія" (човен) мала назву "дуб". Мабуть тому, що човни видовбували з дубових стовбурів. Звідси назви "Видуб", "дуб". На небесах роль "лодії" належала Луні (Місяцю). Тому й існують назви "Дубна", "Лодомерія" (староукраїнською "лодо" - човен, корабль, що можна звірити в словнику "Лексис" Лавренія Зизанія: "лодо" - лодія, корабец; сторінка 125). "Ковчег" - образ Церкви, Молитви. "Лодомерія" - назва королівства "Лодомерія і Галиччина". Саме так. Не "Володимерія", як здається академікам-історикам чи академікам-філологам, а саме так: "Лодомерія" - "Шіпінська земля" від англійського "ship" - корабель, ковчег; "schiper" - шіпер чи кормчий. Тому й населення Карпат, Прикарпаття (і Придністров'я) королівства "черіян" (Літа, Оранта, Церея - богиня молитви) латиняни називали "склавенами" (Sclaueni) від латинського "clauus" - кормило, стерно: стернові чи "венди" (Влесова книга: "А венди пішли на захід сонця і там землю орють і хибну віру мають"). Назва "венди" вжита від латинського слова "venio" - "йти" (Рутенія - від "rute" - шлях, дорога) і старослов'янського "венде", що означає "веде" (вести). Ця назва пояснюється тим, що тут височить Правляча гора Говерла (староанглійською "go waerlan" - вести, спонукати до руху - govern), присвячена образу України-Держави.

На Стародубщині, на Верхньому Подніпров'ї і до нині неодноразово зустрічається назва "Навля", яка несе у собі образ "Стародубщини" - Карпатської Кормчої землі: латинь "navis" - лодія, корабль; "navicula" - корабец; "navalis" - корабельний; "navarch" - кормчий, кормник, шіпер. Себто, назва "Навля" нагадує про Стародубщину Карпатську - Кормчу землю, Шіпінську землю, Лодомерію - про Кормчу землю України. Але ж, "Урядуюча", "Кормча" це і є Україна (Держава).

Зрозуміло також, чому у Геродота вжита назва "Стара Скіфія", а у Влесовій книзі є назва "Стара Сура" (санскрит "sura" - богиня). Назва "Україна", як і латинська назва "Скіфія", присвячені Пресвятій Премудрості, Богині Місяця (Magna Mater Diorum) і Провідній небесній зорі - Державній Богоматері, яку ми шануємо, як Святу Богородицю Пірогощу.

______________________________________________________________________________________________________________________________

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі