Основні показники часу Past Simple

Past Simple – один з 16 часів англійської мови. За прийнятою нині класифікаціює є простим (або ще його називають "неозначеним") часом, що використовується для передачі дії, що відбулася в минулому і вже завершилася. Є найуживанішим минулим часом англійської мови. Правила його утворення не є важкими або незрозумілими, проте іноді у учнів виникають питання на рахунок того, який же час потрібно вживати – Past Simple чи PastContinuous.

Чесно кажучи, це залежить від того, на чому саме ви хочете акцентувати увагу вашого співрозмовника. Якщо ви хочете показати, що дія велася протягом деякого часу (тобто, була тривалою) і ви знаєте час, коли вона відбувалася, то вам краще використовувати Past Continuous. В інших випадках краще використовувати Past Simple.

Загалом, PastSimple можна використовувати у багатьох випадках. Наприклад, ви хочете сказати, що приїхали до себе в село, пішли до бабусі додому, а потмі відправилися до річки. Оскільки це вже дії, що йдуть одна за одною використання Past Simple є дуже доречним – якщо ви переказуєте події, що відбувалися одна за одною, то майже в усіх випадках є доречним використання простого минулого часу. Лише в окремих випадках можна використати Past Perfect, але то вже для надто специфічних випадків.

Для підвищення рівня володіння цим часом я рекомендую вам дивитися відео, фільми та серіали англійською мовою та занотовувати собі за яких випадків вживався Past Simple. Тоді ви зможете краще оволодіти як часом, так і англійською мовою.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі