Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
20.03.2014

Звернувся в прокуратуру перевірити беззаконня на ринку Оболонь

Членам Вільної профспілки підприємців України ринку "Оболонь" погрожують вбивством та закриттям ринку, якщо вони не припинять бойкотувати проти несанкціонованих поборів.

Таке звернення отримав від виборців 217 виборчого округу з Оболонського району міста Києва, які працюють на ринку "Оболонь", що знаходиться за адресою м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 41.

За словами працівників ринку, протягом останніх 20 років на ринку "Оболонь" орудує злочинне угрупування, яке іменує себе адміністрацією ринку, яке регулярно вимагає з підприємців і отримує готівкові кошти від 200 до 700 грн. за 1 кв. м торгової площі без підтверджуючих на те документів, без договорів між адміністрацією ринку та підприємцями на право оренди торгівельних місць. Як приклад, металопластиковий павільйон №17 ("Мебель") без фундаменту, в якому працює 14 підприємців, тільки за один місяць сплачує збирачам орендної плати 86 400 грн., а за рік це становить 1 036 800 грн.. Якщо порахувати, виходячи з того, що на ринку функціонує 28 павільйонів, то вийде 29 030 400 грн. за рік. Це приблизна сума, яку отримує вимаганням та шахрайством - угрупування під прикриттям ринок "Оболонь".

Коли підприємці обурилися і почали відмовлятися платити, то їм почали погрожувати.

Відразу після профспілкових зборів ППО ВППУ ринку "Оболонь", на яких підприємці написали заяви і дали свідчення проти членів злочинного угрупування ринку "Оболонь", на ринку періодично почали з'являтися кримінальні авторитети 90-х рр. (які займалися рекетом на цьому ж ринку) і залякувати підприємців.

12.03.2014 року так звана адміністрація заявила підприємцям, якщо вони надалі хотітимуть свідчити, то ринок закриють 15.03.2014 р. на реконструкцію. 13.03.2014 р. на ринку з'явилися люди в міліцейській формі в бронежилетах з автоматичною зброєю, у супроводі представників адміністрації ринку "Оболонь". На прохання пред'явити службові посвідчення вони відмовились їх надавати, а на питання, що вони тут роблять - не вказали причину знаходження на ринку. Під час чергової зустрічі членів профспілки, яка проходила за адресою вул. Героїв Дніпра, 30 на збори увірвалися озброєні люди в темно-синій формі та бронежилетах, серед яких підприємці впізнали нового начальника охорони ринку "Оболонь" з охоронного підприємства ТОВ "Оберіг та Безпека". Охорона ринку вийшла за межі охоронюваного об'єкту. 15.03.2014 року приблизно о 13 год. 30 хв. на зупинці громадського транспорту біля станції метро Героїв Дніпра до членів профспілки підійшов озброєний і, наставивши пістолет, заявив у грубій формі: "Якщо ви з своїми профспілками не припините цим займатися, то вас просто вивезу і вб'ю. Понятно?

Всі ці покази задокументовані і знаходяться у мене. Я їх передав прокуратурі м. Києва для того, щоб вона їх перевірила і вразі підтвердження вжила належних заходів щодо припинення беззаконня.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі