Прокурора "ніжно вивели" з актового залу під час представлення

Перший робочий день Володимира Гураля на посаді прокурора Львівщини почався зі скандалу – його звинуватили у корупції

Журналістів, які йшли на представлення нового прокурора, у Палаці залізничників чекав сюрприз, – замість Володимира Гураля і його колег ми зустріли активістів Самооборони і Афганської сотні. На запитання "А де ж прокурор?" відповідають з тріумфом і усмішками на обличчях: "А ми його "ніжно вивели" з церемонії і попросили покинути пост, який йому довірив Київ".

джерело: iPress

Соромно зізнатись, але йшов до палацу на презентацію чиновника без належної підготовки. Не вивчив його досьє і навіть забув прізвище, допоки доїхав на Привокзальну. Тому довелось вірити на слово тим, хто прийшов на пікет: "А ви поспілкуйтесь з людьми, які мали справу з обласною прокуратурою – вони вам розкажуть, хто такий Гаврилів. В нього "кличка" "десятка", тому що він менше десяти тисяч за вирішення питання не брав", - запевняє один з лідерів Правого сектору Ігор Коцюруба.

Пана Коцюрубу перебив поважний львів'янин в діловому одязі. Переконує, що йому доводилось мати справу з теперішнім прокурором, коли він ще "сидів" на кріслі заступника керівника львівської прокуратури. На жаль, не можу зазначити, його ім'я. Втім ось пряма мова: "Після того, як Гураль порушив проти мене незаконно кримінальну справу, висунув мені умову, за якої миттю її закриє. Попросив віддати йому галерею, що в центрі міста, "Галерею-11" (Має на увазі мистецьку крамницю, - Авт.).

Вважаю за недоречне розповідати про досвід спілкування з новим прокурором інших пікетувальників. Втім сотник Афганської сотні Ігор Щепа сказав мудру річ: "Кандидатуру кожного на державний пост мусить обговорити громадськість. Ми не дозволимо корупціонерам керувати силовими структурами області. Такого не буде! Ми проконтролюємо процес призначення і головного міліціонера області".

Окрім того, активісти запевнили: якщо Володимир Гураль таки почне працювати, як прокурор, і не піде у відставку – вони заблокують держорган знову і будуть вимагати у влади країни, аби та "передумала" стосовно кандидата на пост прокурора.

Мабуть, протестувальники зберуться на пікет знову. Прес-секретар обласної прокуратури Мар'яна Гайовська мені сказала наступне: "Сьогодні заступник генпрокурора… представив колективу львівської прокуратури нового прокурора – Володимира Гураля. – Тобто, це, пані Мар'яно, означає, що він віднині працює і виконує свої обов'язки? - Так".

Хочеться вірити в те, що, якщо пан Володимир Гайовський корупціонер – то призначення його на посаду, яку повинні займати високоморальні люди, просто помилка і неуважність центральної влади. Але, як би там не було, є чудова нагода для всіх нас з вами викорінити корупцію і впливати (звільняти) посадовців, які працюють не на благо народу. Це треба зберегти!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі