Звернення Комітету Майдану Львівщини до Народної Ради Львівщини

Шановні народні обранці!

26 січня 2014 р. XXVІІ позачергова сесія Львівської обласної ради прийняла історичне рішення – визнала Народну Раду України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України. Також було проголошено створення Народної ради Львівщини, склад якої було сформовано виключно з числа депутатів Львівської обласної ради від фракцій ВО "Свобода", ВО "Батьківщина", політичної партії УДАР Віталія Кличка, Народного руху України та депутатської групи "Наш край". На жаль, до Народної ради Львівщини чомусь не увійшли представники позапарламентських опозиційних партій, громадсько-політичних організацій та рухів, активісти Майданів та авторитетні громадські діячі. Цього ж дня рішенням Львівської обласної ради було утворено Виконавчий комітет Львівської обласної ради. До нього увійшли голова ради, його заступники та голови профільних депутатських комісій ради.

Дані рішення найвищого представницького органу Львівщини мали розпочати процес активної фази творення народовладдя на території нашого краю, та стати черговим реальним кроком до подолання диктатури в Україні. З прикрістю змушені констатувати, що з часу свого створення Народна рада Львівщини не проявила себе як ефективний орган. За понад два тижні Народною радою не прийнято жодного рішення, які так необхідні в сьогоднішніх умовах. Зокрема навіть не було скликано жодних зборів її членів.

Більше того! 11 лютого сесія Львівської обласної ради знову не змогла дати оцінку діяльності голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Сала. Народна Рада Львівщини і її керівництво навіть не забезпечила явку на сесію депутатів з опозиційних фракцій не кажучи вже про пошук союзників поза фракціями Народної ради. А поміж іншим на цій сесії розглядався ряд надзвичайно важливих питань: прийняття бюджету області, заслуховування очільників прокуратури та міліції області щодо відкриття кримінальних проваджень проти учасників протестних акцій тощо.

Вважаємо, що для перетворення Народної ради Львівщини в дієвий орган народовладдя необхідно негайно зробити наступні кроки:

- провести формалізацію членства Народної ради Львівщини шляхом написання депутатами персональних заяв та розширити її персональний склад за рахунок представників громадськості.

- створити виконавчий комітет Народної Ради Львівщини з метою поділу і збалансування державно-владних повноважень та забезпечення реального народного контролю за усіма процесами, що відбуваються в області. У новообраному виконавчому комітеті не повинно бути представників законодавчої гілки влади, він має бути сформованим лише з представників громадськості та політичних партій, котрі фахово зможуть виконувати свої функції.

- сформувати відповідний кадровий резерв на базі Виконавчого комітету Народної Ради Львівщини для направлення своїх представників на всі об'єкти органів державної влади для виконання контролюючих функцій.

Вимагаємо якнайшвидшого початку процесу активної фази творення народовладдя на території нашого краю, започаткування реальних кроків до подолання диктатури в Україні. Якщо з якихось причин проголошена Народна Рада Львівщини не може виконувати поставлені перед нею історією та ситуацією завдання, вона мусить це визнати і не перешкоджати громадськості у проведенні необхідних заходів.

12 лютого 2014 року

Народна Рада Роман Матис

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі