Сергій Чирков
Член національних спілок письменників і журналістів України, фундатор і голова літературного об'єднання "Самотній вовк". Автор двотомного роману-подорожі "Ковчег. Колискова для смерті" (2013), електронного "недетективу у 224 убивствах і 17 замахах "Дім-Дом" (2013), кількох поетичних збірок, численних статей у періодиці.
22.01.2014

Янукович з Азаровим зробили крок до Гаазького трибуналу. Хто з ними?

У ці дні влада вчинила багато такого, що виходить за рамки українських законів, суперечить загальнолюдським нормам моралі і Божим заповідям.

Влада кидала проти студентів незаконно утворений у надрах міліцейських структур і натренованих на звірство "Беркут".

Використовувала проти мирних протестів незаконні цивільні утворення сумнівного походження, які доправлялися на мітинги у супроводі державних силових структур.

Застосовувала всупереч внутрішнім правовим актам і міжнародним нормам водометах в умовах сильних морозів.

Влада закидала натовпи людей світло-шумовими гранатами, що категорично заборонено робити в усіх цивілізованих країнах. Більше того – до них примотувалося залізяччя і каміння, що фактично перетворювало ці гранати на бойові.

Безперервно труїла газом, у той час, як ці гранати не можна застосовувати повторно "у межах ураження в період дії речовин", які вони містять.

Влада свідомо пішла на вбивство протестувальників – стріляючи не у ноги для остраху, як регламентуєься інструкціями, а з вогнепальної зброї у груди і голову. І не гумовими чи пластиковими кулями, а бойовими.

Організувала масове побиття лікарів, котрі надавали постраждалим медичну допомогу, що міжнародними конвенціями забороняється навіть в умовах ведення бойових дій.

Влада цілеспрямовано відстрілювала або захоплювала і жорстоко била журналістів, нею ж одягнених у помітні навіть уночі сигнальні жилети.

Знущалася над священиками, які творили миротворчу молитву.

Влада викрадала і жорстоко катувала захоплених протестувальників – сьогодні їхні понівечені тортурами тіла почали знаходити під Києвом.

Час би жахнутися, впасти у каятті на коліна – якщо не перед народом, то перед домашньою іконою. Але – нинішню владу складають люди іншого морального крою.

Їм мало пролитою крові, мало чотирьох смертей.

Сьогодні Азаров розпорядженнями Кабінету Міністрів за № 13 та № 14, прийнятими з благословення Президента, фактично благословив силовиків на нові звірства. Наш кровожерливий уряд офіційно дозволив правоохоронцям в умовах суворої зими застосувати водомети. Уряд озброїв своїх "беркутів" і дозволив їм використовувати проти народу аерозольні гранати "Дрейф-2", світлозвукові "Полум'я-М", "Факел-С" та "Заря-2", кожна з яких у шість разів страшніша за наслідками, ніж ті звукошумові гранати, що використовувалися досі. Підуть у дію також ручні димові гранати "Сирень-3", інші спецзасоби....

Ці рішення межують зі злочинами проти людяності, які за міжнародним правом не мають терміну давності.

Цими рішеннями Янукович з Азаровим зробили на очах світової спільноти помітний крок до лави підсудних міжнародного Гаазького трибуналу. І не у статусі свідків – підсудних.

Сядуть вони на цю лаву самі чи разом зі сліпими виконавцями їхньої волі залежить від того, якою мірою Захарченко (насамперед) та інші великі і малі керівники силових структур скористаються отриманими від влади повноваженнями і зброєю і скільки вони проллють народної крові. Але шанси у них є. І, як показують останні події, шанси немалі.

Інші публікації автора

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі