Євромайдан та Майдан.

Одразу після відмови підписати асоціацію з ЄС учасники так званого "Євромайдану" почали вимагати підписати договір про безвізовий режим. Саме після цього заклику справжня вимога до асоціації стала очевидною - люди хочуть втікти з України.

Багато хто говорить, що підписання асоціації - "примус Януковича до виконання міжнародних законів". Але про таких людей можна сказати лише одне - вони взагалі не розуміють, що відбувається у нас у країні.

Кілька речей, якщо такі люди все ще вважають асоціацію примусом:

  1. Януковичу належать всі суди. Абсолютно всі. Які не належать - скоро будуть належати, але таких залишилось досить мало.
  2. Януковичу належить прокуратура.
  3. Янукович прибрав до рук велику кількість підприємств через свою "Сім'ю".
  4. У Януковича ж власний Парламент та власний Уряд.

Отже, Янукович здатен контролювати як державну політику на всіх рівнях, так і впливати на внутрішній ринок, частково - через Уряд, частково - через підконтрольних олігархів.

У такому випадку, підписання будь-якої асоціації та покази експертів щодо того чи іншого вибору є фікцією, теорією та не мають ніякого відношення до реалій. Не може бути інвестицій у країну, де все керується забаганками людини, що морально та розумово залишилася на місці крадія шапок.

Опозиція теж досі залишається на рівні персональних борців з Януковичем. Якщо згадати ту ж Германію, то там можна побачити різноманітні партії, які відрізняються не лише назвами, а й підходами то політики. А тепер подивимость на нинішню опозицію - лише одна-єдина партія означає себе як політичну силу певного спрямування, а не як організацію для боротьби за власні економічні інтереси.

Отож єдиними об'єднаннями, які все ще мають шанси боротися саме за Україну, а не за Європу чи Росію, є Громадська Рада Майдану (яка не має у своєму складі політиків старого гатунку) та Всеукраїнське об'єднання "Майдан", громадські активісти якого не бажають бути підтримкою чийєїсь передвиборчої кампанії.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі