"Задзеркалля №2" - тіні забутих "папєрєдніков"

Отож, рік вже майже закінчився, і закінчується він з кількома речами, яки в наступному році докорінно змінять не тільки політичну ситуацію в країні, але й взагалі усе українське суспільство.

Перш за все, треба згадати, чому зараз люди стоять на Майдані. Скільки б опозиція не розказувала, що "найпершою причиною, через яку люди вийшли на вулицю, була відмова від асоціації з ЄС", в реальності ж найпершою причиною для такого було побиття дітей, огородження Кабміну та Будинку Парламенту залізною огорожею, через яку проривалися афганці, зрада "податкового Майдану", коли керівники спротиву продалися олігархам, врешті, через "тушок", яких за ці чотири роки змогла наплодити опозиція. Люди відчули себе зрадженими усіма, на кого вони покладали надію. І якщо ще вчора люди готові були піти за опозицією на барикади, то вже сьогодні вони дивляться на опозицію не менш скептично, ніж 3 роки назад дивилися скептично на Януковича.

Гасло "без політиків ви не доб'єтесь політичних рішеннь" вже теж нікого не цікавить. Особливо беручи до уваги те, як політики змогли забезпечити "політичне рішення" у виборах на проблемних округах. "Влада прогнила остаточно", - очевидний факт, але чомусь озвучений як ще один крок до перемоги, а не як проблема, яку требя якось вирішувати. "Антимайдан" теж не став повчальним прикладом того, як ПР здатна забезпечити собі перемогу на будь-яких виборах. Взагалі будь-яких. А враховуючи те, що Янукович без зайвих клопотів переміг у 2010, перемога "будь-якого кандидата від опозиції" виглядає нереальною.

Ейнштейн казав, що проблему можна вирішити лише на вищому рівні свідомості, ніж рівень проблеми. Політичну систему можна змінити, лише перебуваючи вище політики. І ніяка Конституція будь-якого зразка ніколи цю систему не змінить. Бо вона є продуктом політичної системи. І тому зараз в Європі, де мультикультурність та лібералізм починають викликати нерозуміння

Час політиків пройшов. Прийшов час інтелігентів.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі