Звернення депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді до киян

Ми, депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді, висловлюємо щиру, всебічну та активну підтримку мирним мітингувальникам Євромайдану.

З першого дня, як зібрався Євромайдан, 21 листопада 2013 року, ми разом з киянами та всіма українцями стали на захист євроінтеграції та втіленню європейських стандартів життя в Україні.

Однією із причин, чому кияни вийшли на Майдан – є прагнення повернення до місцевого самоврядування, яке у столиці на сьогодні відсутнє. Головною в системі місцевого самоврядування є лише територіальна громада міста Києва.

Події останніх днів чітко дали зрозуміти, що чесних та прозорих виборів з нинішньою владою у Києві не буде. Столиця України позбавлена місцевого самоврядування, з червня 2012 року у міста відсутній міський голова, а з червня 2013 року Київська міська рада втратила свої повноваження, і вірогідніше, що вибори відбудуться у 2015 році. Провладна більшість у Верховній Раді України не приймає відповідні постанови про призначення дострокових виборів Київського міського голови та депутатів Київради.

Щодо подій останніх 4-х тижнів, то ми вважаємо неприпустимим будь-яке застосування сили з боку правоохоронних структур до мирних мітингувальників, та засуджуємо заздалегідь сплановане та криваве побиття людей під час мирної акції 30 листопада на Майдані Незалежності, а також провокації, що мали місце на вул. Банковій 1 грудня. Ми засуджуємо неадекватні по силі та методам заходи, які застосували бійці "Беркуту" та інші силові структури під час розгону мирних людей, серед яких були студенти, жінки, журналісти та навіть випадкові перехожі.

Депутати Київради закликали столичну міліцію, прокуратуру, судові органи вжити всі заходи щодо об'єктивного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин вищезазначених подій 30 листопада та 1 грудня і покарання всіх причетних до цього осіб незалежно від їх соціального статусу та політичних поглядів.

Подіям, що зараз відбуваються у Києві історія дасть адекватну оцінку, а наші дії, як представників інтересів територіальної громади, направлені в першу чергу на допомогу у реалізації волевиявлення наших виборців. За даними статистичного опитування більшість киян підтримує європейський курс нашої держави. Обов'язком столичної влади є підтримка киян у їхньому виборі. Тому ми вважаємо, що в.о. міського голови Герега Г.Ф. та в.о. голови  КМДА Голубченко А.К. не  повинні звертатися до судів із надуманими позовними вимогами щодо заборони мирних зібрань. Міська влада зобов'язана організовувати безперебійну життєдіяльність столиці в цей час.

Ми, депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді, закликаємо киян, незважаючи на життєві проблеми та погодні умови продовжувати виходити на мирні протести  доки влада не виконає вимоги Майдану!

Слава Україні!

Героям Слава!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі