Що я хотіла б сказати жителям Сходу

Ви народилися в шахтарському краї, та в більшості діди й бабусі походять з різних областей України: 1944 року їх вивезли для відновлення промисловості Донбасу.

Ви – діти українського народу. Гілка не може боротись із деревом.

Шановні шахтарі! Дослухайтесь: ні з заходу, ні з центру України таких слів не чути. А у ваших краях істерично кричать про розкол України. Вам не здається, що дуже вже голосно кричать? Так злодій на ярмарку кричить: "Держіть злодія!" Задумайтесь: кому вигідно психологічно вас підготувати, а потім і спровокувати отой самий розкол? Вам – вигідно? А нащо ви обстоюєте чиюсь вигоду?

Ви гордо кажете, що ви – роботяги. А решта України що, на вашій шиї сидить?  Зерно, олія, свинина, телятина, сумські турбіни й гадяцькі сири, тульчинські консерви й львівські автобуси,  житомирські носки й одеський папір, уранові руди й калієві солі – воно все що, з неба сиплеться? Україна працює! А от вугільна галузь дотаційна! Але задумайтесь: як же це може бути, що дикунські копанки є прибутковими, а технічно оснащені шахти – збитковими? Ясно, що власники шахт і начальники шахт державних занижують у звітах ваші виробітки й свої прибутки, щоб до міліонів, нажитих на вашій праці, додати міліони з бютжету, тобто створені працею інших трудівників України.

Якась пенсіонерка на телекамеру захоплено називала президента Януковича мудрим.

Чи такий він уже мудрий, коли не помічає неприкритого шахрайства? А коли не помічає, бо з дотацій йому особисто відкочується немало – то, по-вашому, це президент такий,як треба?

Вас обурює, що майдан вимагає відставки президента? А вам подобається президент, котрий змушує одних дітей України калічити інших? Тоді задумайтесь: і вам таке буде, якщо ви вимагатимете чогось від нього. Ви вірите, що Янукович нічого не знав? То чого вартий президент, настільки незначний, що можна видавати накази за його спиною?     Згадайте, як колись шахтарі за Кравчука й Кучми грюкали касками перед Верховною Радою. Чи звинувачували  їх у тім, що вони заважають працювати? І чи звозили міліцію з усієї України, щоб кийками вигнати шахтарів з площі, щоб "зачистити" урядові квартали від них? Ні, такого не було. Виходив до протестуючих прем'єр, вибирали депутацію з шахтарів і профсоюзників, ішли домовлятись. А коли уряд не виконав домовленості, прем'єр пішов у відставку. Сам. Розуміючи відповідальність.

А від вашого мудрого президента не вийшов до протестуючих і найдрібніший чиновничок.

Коли шахтарі грюкали касками, вчителі теж сиділи без зарплат. Але не обурювались діями шахтарів, бо розуміли їх. Може, пора шахтарям зрозуміти майдан?

Ви вибрали Януковича в президенти, знаючи, що він злодій. Та ви повірили, що він свій і своїм допоможе. І як, допоміг? Виділив хоч кілька міліонів з особистих міліардів на ремонт каналізації, щоб ви взимку не замерзали? Ні! Він і бютжетних ні гривні не виділив для своїх. Це ви його вважаєте своїм, а він вас – лохами, завдяки яким він отримав змогу запустити загребущі руки в державну скарбницю. Для ваших потреб у нього "в бютжеті грошей не вистачає", зате вистачає бютжетних грошей платити за перевозку міліції й "Беркуту" на тисячі кілометрів, розмішення їх у готелах, додаткові проплати їм за калічення громадян, за нічні роботи… А ви, вигнані від роботи на мітинги, мусите тулитися в холодних наметах, в автобусах, бо ви для нього сумирне покірне стадо: куди погнав – туди й пішли. А вам 200 грн за виїзд хіба хтось із власної кишені оплачує? Ні! Це ті ж бютжетні кошти, заради економії яких вас позбавляють медичного обслуговування, безплатної освіти, нормальних доріг… Скільки коштує квиток з Луганська до Києва й назад, ви знаєте. Уявляєте, скільки народних грошей пішло тільки на квитки "бажаючим"!

І Захід, і Схід, і влада визнають європейський вибір України. Але в будь-якій європейській демократичній країні президент, котрий так очевидно розтринькував бютжетні  гроші на проплату каральних операцій проти власного народу і фальшивих мітингів, миттєво був би звільнений парламентом! А коли б це відбувалось при таких боргах, як в України, то його ще й під суд би віддали!

Янукович, його депутати й міністри собі гребуть міліардами, а сільським фельдшерам пожаліли десяти тисяч на рік! І вбили сільську медицину "для економії бютжету"! Ваших мам і бабусь лишили вмирати по селах без допомоги. Таке по всій Україні. Але тільки у вас, на Донбасі, для тої економії скоротили час роботи швидких допомог у містах. Удень – приїдемо, а вночі хоч народжуйтесь, хоч вмирайте, але самі, без медиків. Для економії. Це ви такі для президента "свої"? Ні, свої для нього ті, хто за ваш рахунок, за рахунок вашого здоров'я й життя напихають собі кишені й пельки.

Невже вам незрозуміло, що вони спеціально настренчують вас проти майданівців? Адже нова влада може й спитати! Вони прекрасно знають про себе, що є злочинцями, тому й бояться. Тому вас жахають, щоб за спинами ваших "антимайданів" сховатись від правосуддя.

Та й самі ви про себе знаєте, що берете участь у ганебному ділі. Інакше чого б ви відвертались від телекамер? Майданівцям загрожує тюрма, побиття, може, й смерть, але вони облич не ховають! А ви начебто підтримуєте чинну владу, вас ніби чекає винагорода і вдячність – а ви відвертаєтесь від телекамер, ховаєтесь, відходите. У чім же справа? Бо вам соромно.

То чого ж ви принижуєте себе участю в соромному ділі? Ви, гвардія робочого класу?!

Ми справді один народ. І земля в нас одна. І ділити нам нічого. Є лише принципова різниця. Майдан, котрий їде за власні гроші й підтримується грішми народу, намагається врятувати Україну від повного розкрадання "сімейкою". На це треба відважитись.

Невже шахтарі так виродились, що їм бракує відваги?!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі