Жителі с. Стецьківка Сумської обл. перекрили дорогу на знак протесту проти свавілля "металошукачів", які незаконно проводять культивацію старого сміттєзвалища поблизу села з метою видобутку кольорових металів.

17.11. 2013 року  у селі Стецьківка, Сумського району за участі представників Сумської обласної організації ВО "Свобода" та селищної громади відбулася акція протесту проти свавілля "металошукачів", які незаконно проводять культивацію старого сміттєзвалища поблизу села з метою видобутку кольорових металів.

Нагадаємо, що 13 вересня 2013 року до приймальні народного депутата України Ігоря Мірошниченка у Сумах звернулися занепокоєні мешканці села та попросили допомогти розібратися у складній ситуації, що сталася на околиці села, де невідомі особи на автомобілях, зареєстрованих на Донеччині, почали розривати за допомогою екскаватора і бульдозера старий смітник. Через ці неправомірні дії селище було окутане сміттєвим смородом і брудом. На прохання мешканців села та голови сільської ради надати дозвіл на проведення даних робіт та пояснити їх мету зазначені особи не реагували. Проте громада села разом зі свободівцями взяла контроль над ситуацією у свої руки та домоглася розгляду цього питання на сесії селищної ради. Проте незаконне культивування смітника продовжилося по сьогоднішній день.

Сільська громада спільно зі "свободівцями" приїхали на сміттєзвалище та побачили свіжо розриті котловани зі сміттям. Проте міліція не квапилась допомогти громаді. У зв'язку з цим активістами було вирішено заблокувати міжнародну автодорогу, вимагаючи від влади звернути увагу на цю проблему та прийняти міри.

Після чотирьох годин блокування дороги, до протестувальників завітали представники Сумської районної державної адміністрації та представники правоохоронних органів . Спілкуючись з можновладцями, активісти висловили свої вимоги : припинити розриття сміттєзвалища та рекультивувати розритий смітник не за рахунок держбюджету, а за кошти тих, хто його розрив. У свою чергу, від чиновників лунали лише обіцянки розібратися з незаконною культивацією смітника.

" Та ситуація, яка склалася у селі Стецьківка стосується не лище мешканців цього населеного пункту, а й усіх українців. Бо сьогодні влада "кришує" незаконне розриття шкідливого звалища з метою власної вигоди, а завтра будуть розривати наші подвір'я. Сьогодні ми разом з громадою вийшли відстояти своє право на те, щоб жити у екологічно чистому довкіллі, пити чисту воду та дихати чистим повітрям . Ось ще один приклад для усіх українців – не треба мовчати, коли існує якась проблема. Треба відстоювати свої права доки не запанує справедливість!" - зазначила голова Сумської міської організації ВО "Свобода" Юлія Левченко.

Наразі, сумські свободівці тримають це питання під контролем, і будуть надалі вимагати від місцевої влади вирішення цього питання на користь громади. У разі ігнорування вимог громадян, свободівці готові до рішучих дій та будуть відстоювати позицію громадян до тих пір, поки ситуація з незаконним культивуванням старого сміттєзвалища не буде вирішена.

Прес-служба Сумської міської організації ВО "Свобода

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі