Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
07.11.2013
5

Вчора Попов застосував проти киян "хімічну зброю"?

У день святкування 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників, голова КМДА О. Попов застосував над Хрещатиком і Майданом Незалежності хімічні реагенти - за припущенням людей для розсіювання хмар - від яких багатьом присутнім на дійстві стало погано.

Обурені кияни звернулись до моєї громадської приймальні.

Проти людей без їхньої на це згоди застосували небезпечні хімічні реагенти, які викликали стрибок температури зовнішнього середовища в центральній частин міста на 7 градусів (до +19 градусів по Цельсію), порівняно з іншими районами Києва. Повітря наситилось вологою, та всі, хто на той момент перебували в епіцентрі розпилювання, відчули нудоту та запаморочення.

Люди обурені цією ситуацією, тим паче, що ніхто не може визначити ступінь небезпеки від розпилення реагентів та оцінити наслідки впливу на здоров'я дітей і людей похилого віку, яких запросили на шоу О. Попова.

Враховуючи вищезазначене, я звернувся до Міністерства надзвичайних ситуацій та Міністерства охорони здоров'я України з вимогою терміново вивчити та поширити інформацію про те, що за хімічні реагенти були викинуті в повітря під час проведення шоу приуроченому відзначенню 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників на Майдані Незалежності, в якій кількості, наскільки шкодливі ці реагенти, чи є вони сертифікованими та зазначити виробника реагентів.

Вимагаю оприлюднення документів, які регламентують поширення хімічних речовин та чекаю на оперативну відповідь задля вживання відповідних дій.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі