Анатолій Вітів
Народний депутат України VII скликання. Голова Волинської обласної організації ВО "Свобода".
06.11.2013
3

Через кого бюджет Волинської області вже втратив 13 мільйонів гривень

5 листопада 2013 року голова Волинської ОДА Борис Клімчук під час засідання круглого столу "Зона вільної торгівлі з ЄС: регіональні очікування напередодні підписання угоди про Асоціацію", що відбувся у Луцьку, повідомив про багатомільйонні втрати, які зазнає область через введення так званого утилізаційного збору.

Так, лише з 1 вересня цього року, після набуття чинності Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів" (№0975), спецфонд державного бюджету Волині втратив 13 мільйонів гривень. Втрати бюджету Луцька становлять близько 7-8 мільйонів. Також суттєво зменшилися надходження до бюджету Ковеля та інших міст області, де діє МРЕВ (Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ). За словами голови Волинської ОДА, "вже два місяці стоїть імпорт автомобілів".

Борис Клімчук не виключив, що закон потрібний окремим бізнес-групам. Однак, головний посадовий "регіонал" області і представник Януковича на Волині чомусь скромно забув сказати, хто ж проголосував за цей згубний для волинської казни закон. І кому ж саме мають "подякувати" волиняни та усі українці за те, що імпортні автомобілі стали дорожчими на кілька десятків тисяч гривень, а державна казна – пуста.

Як відомо, 4 липня парламент прийняв у цілому законопроект №0975 "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів". За нього дружно віддала свої голоси олігархічна компанія волинських нардепів-самовисуванців – Ігор Єремеєв, Степан Івахів та Сергій Мартиняк. Вони солідаризувалися з іншими депутатами від Партії регіонів та з комуністами і підтримали цей явно лобістський законопроект.

Це вже не перший і точно не останній раз, коли позафракційні нардепи з Волині простягають руку допомоги сумнівним ініціативам влади. Тепер, завдячуючи трьом волинським самовисуванцям, обласний бюджет втрачає мільйони гривень щомісяця. А прості українці, волиняни не можуть придбати авто. Зате, напевно, олігархічні групи, які і виступили ініціаторами даного законопроекту, задоволено потирають руки.

Категорично проти введення екологічного податку за утилізацію легкових, вантажних автомобілів і автобусів висловилася Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів. Вона небезпідставно вважає, що утилізаційний збір буде непідйомним для українських споживачів і зробить неможливим придбання ними автомобілів.

Варто зазначити, що ВО "Свобода" активно виступає за скасування зазначеного законопроекту. На початку жовтня народні депутати України від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко, Олександр Мирний та Олег Осуховський зареєстрували проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів".

30 жовтня фракція ВО "Свобода" у Луцькій міськраді ініціювала звернення до Верховної Ради України щодо скасування закону про утилізаційний збір. На жаль, через позицію окремих лобістів олігархічних груп, звернення не набрало достатню кількість голосів.

Можна багато піаритися на закопроектах, які не мають шансів пройти у парламенті. Розповідати про те, як болить серце за скасування пенсійної реформи, а самим підтримувати уряд, який її і запровадив.

Цікаво, чи наважаться волинські самовисуванці, надійна опора Партія регіонів, проголосувати за скасування утилізаційного збору? Наразі ж через них Волинь щомісяця втрачає мільйони гривень. А "незалежники" й надалі вводять в оману народ.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі