Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
04.11.2013
1

Руйнівника історичного будинку на Жилянській, 120 б треба змусити відновити його

У КМДА опрацьовується пропозиція озеленити територію незаконно знесеного забудовниками історичного будинку за адресою: вул. Жилянська, 120-б.

Благоустрій та озеленення нині спустошеної земельної ділянки, на думку київської адміністрації, допоможе зняти соціальну напруженість навколо будівництва та формуватиме позитивне ставлення громадськості до об'єкта.

Так Київська міська державна адміністрація відповіла мені на моє звернення щодо ситуації навколо будівництва на вул. Жилянській, 120-а.

Зробити на місці зруйнованого історичного будинку парк чи сквер – це просто. Адже сьогодні влада озеленить територію і заспокоїть громаду, а через рік-два ці зелені насадження знищать і побудують якусь нову висотку. Я вважаю, що забудовника треба не лише покарати за незаконне знищення історичної будівлі, але й змусити за власний рахунок відновити зруйновану історичну будівлю. Влада повинна бути принциповою і вимагати від кожного забудовника, який зруйнував той чи інший історичний об'єкт, його відновлення. Тоді, я переконаний, незаконні злочинні дії забудовників припиняться.

Як відомо, з 2007 року будівництво проводилося з відхиленням від проектної документації та з іншими порушеннями. Київрада у 2008 році скасувала рішення від 2002 року щодо надання забудовнику в оренду ділянки за адресою: вул. Жилянська, 118. Але забудовник, ігноруючи це рішення, не лише побудував 32-поверховий хмарочос замість заявленого в проекті 10-поверхового, але й відчуваючи безкарність, взявся за освоєння сусідніх ділянок. Нещодавно забудовники знесли будинок на вул. Жилянській, 120-б без будь-яких дозволів та санкцій. Зведена ще до революції 1917 року споруда перебувала у власності територіальної громади Києва.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі