Гунько Олександр
Оглядач відділу "Коментарі" "Газети по-українськи". Поет, перекладач.
19.10.2013
25

Донецькі традиції - переоцінка цінностей

Віктор Федорович відзначився ще одним перлом. На інвестиційному саміті в Донецьку ляпнув про те, що "традиції і принципи закладені в Донецькому регіоні, будуть втілюватися по всій країні".

Невідомо, які саме традиції і принципи він мав на увазі, але Генпрокуратура услід за тим повідомила, що у нинішньому році найбільша кількість корупційних правопорушень виявлено в Донецькій, Дніпропетровській і Луганській областях. Про це на брифінгу сказав начальник Головного управління нагляду за дотриманням законів спецпідрозділами та іншими органами, що ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, Володимир Кривуценко. За його словами, у кожній з цих областей піймали за руки, "які нічого не крали", по 80 корупціонерів.

Тут народ ніяк не діждеться, коли вже це покращення скінчиться, ще тільки ось таких донецьких традицій і принципів нам не вистачає! Чи, може, президент з ностальгією згадав буремні 1990-і, коли в Донецьку конкуруючі банди вели бої прямо на вулицях, закатували конкурентів у асфальт чи підривали на стадіонах?..

До речі, нещодавно надибав у інтернеті ось таку інфу: люди в Луганську помалу згадують забуте старе — повертаються до заробітків 1990-х. На міському цвинтарі невідомі мисливці за кольоровим металом спокусилися навіть на "святе" — розграбували могилу найвідомішого луганського кримінального авторитета Валерія Доброславського — Доброслава, розстріляного в 1997 році. Її не чіпали в кінці дев'яностих, коли в Луганську було зовсім погано, а тепер пам'ятник зруйнували. Вочевидь, відбувається переоцінка цінностей?

Тож донбаські традиції, і справді, можуть поширитися на всю Україну. Тільки зовсім не ті, які впроваджує комадна брехунів, хапуг і наперсточників. А ті, які запровадить роботящий люд, якщо у нього урветься терпець.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі