"УДАР" чітко виконує свою обіцянку забезпечити українцям європейський рівень життя

Голосуванням за закони, які сприятимуть підписанню угоди про асоціацію з Євросоюзом, займалися народні обранці протягом першого після літніх канікул пленарного тижня засідання Верховної Ради. За що саме голосували, розповів іLikeNews.com народний депутат України, член фракції "УДАР" Геннадій Ткачук.

Про депутатську єдність у прийнятті Єврозаконів

- Головне питання порядку денного як для нашої політичної сили, так і для держави в цілому, є підписання угоди про асоціацією України з Євросоюзом. Поступово, планомірно, чітко ми йдемо до євроінтеграції, виконуючи ті завдання, які нам доручила Венеціанська комісія – уніфікувати своє законодавство з європейським, аби увійти в єдиний простір без кордонів. З такими ж високими соціальними гарантіями, стандартами, зарплатами, як по всій Європі.

Партія Регіонів на чолі з Президентом Януковичем також обрала європейський вектор розвитку України – як відомо, після "роз'яснювальної роботи", що провів президент, сорок депутатів, що відмовлялись голосувати за дані закони, змінили свою думку. Отже, на сьогодні ми спостерігаємо злагоджену роботу парламенту у пріоритетному питанні євроінтеграції. За всі "єврозакони" голосувало по 350-360 депутатів. Єдині, хто проти - комуністи, але їх кількість не впливає на хід голосування. Ми повинні встигнути прийняти всі необхідні закони до Вільнюського самміту, який відбудеться у листопаді.

Про закони, за які голосували

- Головний пріоритет партії "УДАР", що був зазначений і у передвиборчій програмі - рухатися до Європи. На сьогодні ми чітко виконуємо свою обіцянку забезпечити українцям європейський рівень життя.

Закони, за які ми проголосували на цьому тижні, пом'якшують режим утримання засуджених. Ця категорія осіб матиме на вимогу Європи матиме певні пільги: право на зустрічі, побачення, а також мати при собі мобільні телефони і зарядні пристрої до них. Також депутати привели відповідні ставки ввізного імпортного мита до вимог. Завдяки зниженню податків на імпорт подешевшають банани, мандарини, морепродукти тощо. Буде приведене у відповідність із європейськими стандартами законодавство про прокуратуру. Таку функцію, як слідчі дії, у прокуратури заберуть. З наглядом – питання суперечливе, але він також має бути прибраний. Прокуратура має підтримувати лише позицію обвинувачення з боку держави – так як це робиться в усьому світі. Тобто, адвокат захищає, прокуратура обвинувачує, але не веде слідства, дослідства і так далі. Прокуратура займеться зовсім іншими справами – доказами і тим, що назбирає міліція. Наступного пленарного тижня ми розглядатимемо закони, пов'язані з судами та прокуратурою. Як відомо, Венеціанська комісія радить нам прийняти норму, що суддів має призначати лише Президент - пожиттєво, а не як раніше – Президент на 5 років, а вже потім Рада – пожиттєво. Оскільки в країнах Європи ця норма діє, нам доведеться її прийняти. Також в планах Верховної Ради голосування з приводу житлово-комунальних тарифів. Вони мають бути прив'язані до заробітної плати.

Про кнопкодавство

- Кнопкодавство поборено. Часом трапляються якісь окремі випадки. Але такого масового, коли Чечетов махає рукою, і голосують 40 чоловік, а на табло пишеться 270 – немає. Ми обіцяли, що це поборемо – ми це побороли.

Довідка

Саме поняття "євроінтеграційні закони" з'явилося після того, як в лютому Європейська комісія визначила для Києва 11 загальних критеріїв - рекомендацій, за результатами моніторингу яких, буде прийматися рішення про підписання асоціації.

Крім іншого, у списку: проблема вибіркового правосуддя (під цим пунктом у Європі розуміють ситуацію з Юлією Тимошенко, хоча її прізвище прямо вже не згадується), недосконалість судової та виборчої системи (а саме: в України досі немає виборчого кодексу), боротьба з корупцією і навіть дотримання прав сексуальних меншин.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі