Як фракція бойкотуватиме засідання Київради визначить політрада

Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді бойкотуватиме пленарне засідання нелегітимної Київради, призначене на 19 серпня 2013 року. Форма бойкотування буде визначена спільно з політрадою партії "Батьківщина".

Наша фракція, як і весь інший депутатський корпус Київради, строк повноважень якої закінчився, однозначно не має права приймати жодні рішення і голосувати за ті чи інші питання. А спекуляції щодо надбавок до зарплат, які влаштував голова КМДА О. Попов, це лише політичний піар, оскільки Київрада ще півроку тому провела ці рішення. Тож Попову тільки  й треба, що їх виплачувати відповідно до рішення Київради. Що стосується "нагальних" питань, то владі ніхто не  заважав внести їх до порядку денного ще до закінчення повноважень Київради – до 2 червня – замість того, щоб переобтяжувати порядок денний земельними питаннями.

В той же час, я візьму участь у Президії Київради для того, щоб розуміти дії влади і донести до громади інформацію про те, які питання будуть внесені на незаконне засідання Київради, особливо без проектів рішень.

Я хочу, щоб люди усвідомили, що якщо депутати більшості Київради проголосують на цьому незаконному засіданні Київради за якесь скандальне питання, то юридично їх не можна буде притягнути до кримінальної відповідальності. Адже згодом перед судом їхні адвокати "відмазуватимуть" своїх босів саме тим аргументом, що на момент голосування строк повноважень депутатів Київради закінчився і їхній голос нічого не значив.

Сподіваюся, що колеги-депутати виявлять законослухняність та принциповість і бойкотуватимуть це засідання Київради, що, безумовно, вплине на ВРУ і Президента, які повинні будуть слідувати Конституції і призначити вибори мера та Київради.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі