Путіну можна, а Васі - ні?

Завтра ж! Ні - сьогодні вона організує та очолить неформальну партію дружин, від яких хотіли, та не пішли.

***

- Мені потрібно за усі роки, прожиті з тобою, компенсацію виплатити! - верещить на дружину Вася. - Як постраждалому від полпотівського режиму! По тисячі за рік! Двадцять дві "штуки"!

- Конєшно, тільки з тих двадцяти двох тисяч ти виплатиш мені "моралку"! - ділить уявні гроші Васіна дружина, Анжела. За фахом бухгалтер. - Сімдесят відсотків за вислугу років і тринадцять як пеню!

Вася і Анжела розлучаються. Худорлявий зсутулений Вася кидає товству надокучливу Анжелу, бо зрозумів, що їхні соціально-духовні та побутово-культурні інтереси різко не співпадають.

- Я у марті лише два раза синій був, а ти що участковому сказала? Що не просихав? Брехуха! - висловлює ноту протесту Вася, закурюючи від бичка у попільничці.

- Та ти від народження синій! - розмотуючи бігуді перед дзеркалом, дебатує зосереджена Анжела. - Ти ж мою кров своєю горілкою запивав. І казала ж мені мама перед весіллям, що я сліпа... І де тепер мама?

Вася і Анжела нажили двокімнатну квартиру і доньку Свєту, яка вчиться на менеджера у Харкові. Вася давно вже розумів, що Анжела йому не пара, і потайки мріяв скинути пута Гіменея, але вагався. А поштовхом до такого доленосного рішення Васі стало розлучення російського президента Володимира Путіна, котре мужики обсмаковували на роботі у найдрібніших уявних подробицях.

Щоправда, Васі, на відміну від Володимира Володимировича, нема куди йти, а міняти чи ділити двокімнатну "хрущовку" ні економічно, ні морально не вигідно.

Анжела розуміє це і кепкує з чоловікової безпорадності так, як може це робити ображена українська жінка у неповних сорок вісім - з камінюкою за пазухою, з фонтаном етимологічних фразеологізмів і побутовим шантажем.

Завтра ж! Ні - сьогодні вона організує та очолить неформальну партію дружин, від яких хотіли, та не пішли. Адептами групи стануть сусідка Ніна (яка розлучилась зі своїм алкоголіком, але живе з ним у спільній квартирі на два окремих ЖЕКівських рахунки), кума Лєна (чоловік якої пішов до коханки, але нарвав на картоплі грижу, і та його виперла) та досі незаміжня 42-річна бібліотекарка Рая (від якої чоловіки тікають не після весілля, а ще до першого побачення).

Остання має зайвих шістдесят кілограмів живої ваги, кепський норов, таємну ненависть до Лєни та велику надію на те, що Вася все-таки від Анжели піде.

Врешті-решт, Путіну можна, а Васі - ні?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі