Розігнала земельну комісію

Не дала можливості депутатам більшості Київради провести засідання комісії Київради з питань земельних відносин. Члени комісії за відсутності кворуму розпочали засідання та намагалися внести до порядку денного десяток земельних питань.

Зараз, коли Київрада як інституція - не легітимна, депутати провладної більшості, здається, вирішили повністю стати беспрєдєльщиками. По-перше, земельна комісія Київради була зібрана незаконно, бо повноваження Київради закінчилися ще 2 червня 2013 року. По-друге, на засіданні не було кворуму, але її голова все одно відкрив його і почав роботу. По-третє, на комісії без проектів рішень з голосу депутати почали вносити питання для розгляду. Всі порушення регламенту, які тільки можливо застосувати, були задіяні під час спроби проведення комісії.

Хоч влада Києва й тихо радіє, що опозиція не бере участь у голосуванні, але опозиція контролює процеси своєю присутністю на засіданнях комісій, і контролюватиме їх під час засідань Київради.

Сьогоднішня ситуація є зайвим підтвердженням тому, що незважаючи на нелигітимність Київради і на те, що опозиція категорично проти, щоб рада працювала, присутність опозиції на засіданнях Київради є позитивним фактором. Адже ні журналісти, ні профільні спеціалісти, для яких доступ в кулуари  обмежений поза сесійними днями, не можуть відстежити всі питання.

Таким чином, опозиція користуючись своїми мандатами депутатів Київради, має шанс і можливість припинити свавілля влади, не давати безконтрольно вирішувати майнові, земельні та бюджетні питання.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі