Вороги свободи

Протести в Туреччині до того налякали українську владу, що вона взялася просувати законопроект, який обмежуватиме свободу слова в Інтернеті та введе самоцензуру для блогерів та усіх користувачей.

Законопроєкт зареєстрував регіональский нардеп Володимир Олійник. В ньому передбачається внесення низки правок до закону "Про захист суспільної моралі", які фактично обмежуватимуть свободу слова в мережі Інтернет. У разі прийняття законопроекту провайдери будуть змушені протягом доби видаляти всі матеріали, які на думку представників влади будуть містити заклики до захоплення державної влади та повалення конституційного ладу. Після звернення СБУ чи МВС до якого-небуть кишенькового суду і відповідного його рішення буде видалятись будь-який гострий матеріал проти донецьких автократів.

Окрім цього, Олійник має намір зобов'язати інтернет-провайдерів за першим запитом СБУ чи управління МВС по боротьбі з кіберзлочинністю надавати дані про своїх абонентів та про послуги, які вони споживали.

"Регіонал Олійник намагається обмежити свободу слова в Інтернеті"

Тобто блакитні здатні зберегти легітимність свого правління лише за рахунок залякування суспільства, за допомогою МВС, СБУ та інших структур, які можна назвати загальною назвою – апарат гноблення.

Під питанням залишається те, чи зможе опозиційний кандидат виграти президентські вибори при цьому безчесному режимі, який піде на будь-які антиконституційні дії, задля збереження своєї влади.

Після антиконституційних дій Конституційного Суду, українці можуть розраховувати лише на себе. Захистити наші конституційні права та свободи ми можемо лише масовими протестами. І тому регіонали намагаються усіма можливими засобами унебезпечити себе, протягуючи законопроект, який дадє їм змогу контролювати інтернет-простір.

Тим не менш, як показує досвід низки арабських країн та Туреччини, якщо народ довести до краю, то вже ніякими засобами не можливо подавити саморганізацію протестуючих через соціальні мережі.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі