Вони відчувають невидимий світ

Інвалідність — не властивість людини, а перешкоди, які виникають через неї у суспільстві.

До міста привезли особливі картини, для особливих людей... з обмеженими можливостями. В першу чергу - для сліпих. Адже більшість картин мають дублікат із дерева, з випуклими частинами.

Виставка проходила під назвою: відкрий свій внутрішній світ... Я - людина без інвалідності. Стою, отримую естетичне задоволення від споглядання різнобарвних картин, сюжетів, деталей. Все бачу! Все! Обертаю голову праворуч і замираю на мить.

...Вона повільно притуляється до стенду. Торкається дерев'яної рами лівою рукою. Її пальчики повільно досліджують поверхню картини. Вона притуляється ще ближче, ніби картина розповідає про сюжет, що відобразив художник. Жінка слухає. І ніжно, неквапливо погладжує рельєфи. Тут вона зупиняється. Думає. Продовжує. Раптом на її зосередженому обличчі з'являється ангельска, ні - Божествена посмішка! Вона щаслива, щаслива!.. і більше нічого не потрібно.

На мої очі наверталися сльози. Я озернулася довкола. Мене оточували особливі люди! Одні живуть у невидимому світі, інші - у німому. І я, ніби щось дике і чуже у цьому світі. Можливо, це я така сентиментальна особа. А можливо, - це дійсно чарівна мить. Ви запитували у сліпих людей як часто їм дають змогу "подивитися" картини?!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі