Новий проект Конституції України буде готовий до кінця травня. Триває узурпація влади!

Зміни до Конституції, підготовлені Конституційною асамблеєю, стануть відомі до кінця травня. Так, принаймні, стверджує її голова – екс-президент Леонід Кравчук. Відповідаючи на запитання журналістів, він повідомив, що серед пропозицій обговорюється скорочення числа депутатів до 300 осіб та двопалатний парламент. От майже і все, що наразі відомо широкому загалу українців, яких насамперед і стосується цей важливий документ.

Незрозуміло, чому підготовка законопроекту здійснюється під завісою таємничості, без належного обговорення пропозицій і їх оприлюднення. Однозначно - напрацювання асамблеї невідомі українській громадськості. Більше того є побоювання, що реальні зміни до Конституції розробляються і будуть реалізовані поза парламентом і, навіть, поза Конституційною асамблеєю. Про це красномовно свідчить активна підготовка влади до проведення "всеукраїнського референдуму", основним завданням якого є легітимація низки нововведень, вигідних лише чинній владі. Зокрема, це вибори президента в один тур і скорочення повноважень парламенту. Таким чином, через механізм референдуму влада намагається протягнути подальшу концентрацію влади в руках чинного президента. Такі дії суперечать європейським стандартам демократії та ведуть до узурпації влади.

Партія "УДАР" вимагає від Конституційної асамблеї публічності у її діяльності. Напрацювання асамблеї повинні передаватися до парламенту для регулярних обговорень у профільних комітетах. Ми вимагаємо публічного звіту про діяльність Конституційної асамблеї та загального обговорення напрацьованих нею документів. Партія "УДАР" розраховує на чітку позицію членів Конституційної асамблеї щодо недопущення спроб узурпації влади та брутального порушення демократичних норм. Зокрема, щодо антиконституційності нового закону про референдум.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі